Monet a szemhéjon, Rubens az ajkakon.

„Adj teret a művészetnek”, talán ezzel a mottóval jellemezhetnénk az idei sminkdivatot, ahol újból a 80-as évek kerülnek előtérbe.

Az arc olyan lesz, mint egy festővászon, amelyen a hirtelen feltörő inspiráció vihara söpört végig…

Leginkább azonban a tekintetet hangsúlyozzuk, a szemhéjon Monet impresszionizmusa mellett Gauguin festményeinek hangulata jelenik meg. Ne ijedj meg, kérlek. A trendeknek eme irodalmi megfogalmazását nem kell szigorúan értelmezned. Senki sem kívánja tőled, hogy szemhéjadra feldobd A tavirózsák tava, vagy a Váza virágokkal című festményt.
Csak emlékezz a színekre, a hangulatokra az említett művészek esetében, s próbáld meg elképzelni, hogyan festene mindez lefordítva egy sminkre.
Pasztellszínű ecsetvonások, áttetsző akvarelles átmenetek vagy erőteljesebben fedő festékrétegek. Ilyenekről van szó...
A szabályoknak, kötelező előírásoknak vége… teljesen szabadon szárnyalhatsz! Ha mindenáron szeretnél valamilyen trendet követi, használj a szemed színével ellentétes árnyalatokat. Tehát, ha a szemed meleg árnyalatú, barna, méz vagy keki, akkor a szemhéjadon legyen a hideg indigó, lila vagy cseresznye szín a hangsúlyos. Amennyiben a hideg típusúak táborát erősíted, válaszd a bronz, korall és sárga színű szemhéjpúdereket. Nagyon szép lesz az összhang, ha olyan ellentéteket használsz, amelyek vonzzák, kiegészítik egymást. Például egy zöld szemceruza és egy szempillaspirál tökéletes elegyet alkot egy lilás-bordó szemhéjfestékkel. Vagy egy rubens-i vörös az ajkaidon, pompásan mutat egy kék és narancsszínben ragyogó szemhéjfesték, akár indigókék eye-liner-rel.
Nem szabad azonban megfeledkeznünk a jól bevált bronzos szemhéjakról sem, hiszen a metálfényű festékek még ma is divatosak. Az arany szín melegséget áraszt, míg az ezüst hűvös eleganciát. Maga az aranyszín az idei ősszel kevésbé mutatós, de ha egy sötétebb szín kap aranyos csillogást máris a legújabb trend „követei” lettünk. Egy valódi aranybánya, a 70-es évekre emlékeztető bronzban fürdő szempillák. Ezt az irányzatot minél egyszerűbben, fekete tusvonal nélkül, csak az árnyékkal használd. Ha nagyon kedveled a vastag vonalakat, maximum egy barna ceruzával a szempillák tövében emeld ki a szemed.


Hogy hogyan hangsúlyozd vonalak nélkül a szemed? Roppant egyszerűen, hiszen most jött el a megaszempillák ideje… Minimum három réteg szempillafestékkel elérhető a drámai kinézet. Ha vékonyak és ritkák a pilláid, tegyél apró pöttyöket egy barna vagy fekete ceruzával a szempilláid közé, ami garantáltan kitölti a hiányokat.Szemkihúzás minden mennyiségben

Lehengerlő tekintetet azonban akkor kaphatsz, ha éjfeketével körvonalazod a szemeidet. A rocker és diszkó stílus ötvözete, amely visszatérése alkalmából pimasz és agresszív hatásal díszít. A 70-es évek drámai sminkjeinek mai változatai is roppant divatosak, amelyek leginkább Cher vagy Diana Ross szexin megszerkesztett kifestéseire emlékeztet.
Vagy teljesen körülrajzolod a szemeidet –a felső és alsó szempillák tövében-, vagy gésaszerűen csak a felső vonalat húzod meg tussal, esetleg a fekete vonalakat kened szét, kicsit olyan hatást keltve, mintha most ébredtél volna fel, de teljesen elítélhető módon full sminkben feküdtél le. Kétszer-háromszor körberajzolod a szemed, majd elkened, felviszel jó nagy adag szempillafestéket, és kész. Az első ilyen jellegű próbálkozásaidat, kérlek örökítsd meg, és küldd el nekünk, ne fossz meg bennünket néhány szórakoztató perctől. A legjobbakat talán díjazzuk is...
Most jött el a világos bőrűek ideje… A pirosítók nem élik legjobb korszakukat, így csak egy leheletnyit tegyünk az orcáinkra.
Cseresznye száj

Leáldozott a csillaga az egzotikus, hatalmasra feltöltött szájaknak, így új példaképeket kell választanunk Liv Tyler vagy Angelina Jolie helyett. Ugyanis a 20-as évesre emlékeztető picike ajkak jöttek újra divatba, a kerek kis cseresznye szájak. Hogyan valósíthatjuk meg? Ha most jöttél ki a plasztikai sebésztől, vagy Ördög Nóri típusú csodálatos ajkakkal rendelkezel, akkor sehogy. Ellenkező esetben alaposan kontúrozd az ajkad, majd az erősebb színt középre vidd fel ,a halványabbat a széleire, így olyan lesz a szád, mintha eltűnnének annak sarkai. Végezetül tegyél fel egy csepp fényt, de azt is kizárólag középre. Az árnyalatok sötétek: cseresznye, szilva, gránát vagy piros.Az angol piros

Az angol piros, vagy ahogy a profik nevezik rubens-i, teljesen elsöpri idén az igazi vöröset. Inkább a mélybordó, a barnás, vagy a cseresznye szín dominál csakúgy, mint a szőlő, szilva és chianti árnyalat is. A másik erős irányzat, a 80-as években népszerű matt ajkak, amelyek vígan megférnek a fényes szájak mellett. A matt ajkak nagyon szépen mutatnak a fotókon, de az életben sokkal kívánatosabb egy hidratált, fényes száj.
Összességében az idei sminkirányzatok a grafikus, éles vonalvezetés mellett az elmosott, „smokie” festés jellemzi. Továbbra is divatosak a fémes textúrák, arany, ezüst és a bronz. „Anyagukat” tekintve a matt, valamint a lakkozott mellett jól megfér más fényes hatás is. Ajkainkon pedig, a csillogó szájfények mellett divat az áttetsző matt száj.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés