Műanyag sikk!

A műanyag-őrület nem most kezdődött, pl. Olaszországban évek óta kedveltek a műanyag táskák, és ez most kezdi elérni hazánkat is. Az Angliából az egész világot elárasztó gumicsizma-divat csak a plastic-fashion egyik vállfaja, nem is hinnénk, mi mindent lehet még ebből az anyagból előállítani. Elsőként a már hazánkban is elterjedt gumicsizmákat vegyük szemügyre, a Wedge Wellies magasított talpú darabja a bizonyosság arra, hogy egy ormótlan sártaposó is lehet nőies, sőt a feléledő platformtalp-láz is már nyomott hagyott rajta. 
Az Evercreatures leopárdmintás exkluzív darabja magáért beszél, mindenképp megér egy pillantást.
Ha már a cipőknél tartunk, nézzük meg a nyári szezonra sokkal inkább alkalmas darabokat, melyeknek nagy előnye a fanatikusok szerint - azon túl, hogy az eső nem áthat nekik, - az, hogy a nagyon kényelmesek is. A Colors of California inkább a vidám színekre és a játékosságra helyezi a hangsúlyt.


Az Yves Saint Laurent megteremtette a luxusműanyag fogalmát a szerintem szépnek éppen nem nevezhető lábbelijével, a Givenchy pink gladiátorszandáljáról már nem is beszélve.
A lábbelik után következzenek a táskák. Az indiai Converse HRP (Handmade Recycled Plastic)azzal szerzett hírnevet magának, hogy újrafelhasznált műanyagból készítik egyéni táskáikat. A kreativitás, dizájn és újszerűség hármasával jellemzik magukat a tervezők, és azt sem tartják titokban, hogy a kollekciók alapanyagát Delhi utcáin szedik össze nap, mint nap. Bár cseppet bizzarr elképzelni, hogy gyerekek által elhajigált joghurtok és üdítők is beépülnek a táskákba, mégis, a kezdeményezés nemes és példaértékű.


A megfizethető termékeiről híres Carpisa, egy kifejezetten táskákat is kiegészítőket gyártó olasz cég, évek óta belecsempész egy-egy plasztik darabot a katalógusába. Idén sincs ez másképp, az élénk színekben pompázó strandtáskák a fajta igényes és visszafogott darabjai. Ha már a strandon járunk, nem kell aggódnunk a zenehallgatás miatt sem, az itthon is kapható H2M Audio tokok biztos védelmet nyújtanak az IPOD-oknak, és vízálló fülhallgatót is.
Kapcsolódó cikkek:

Az ősz legextravagánsabb cipői »
Öltözködj merészen, rúgd fel a szabályokat! I. »
A H&M legújabb dobása-Jimmy Choo cipők »
A cipők esernyője »
Tudom, mit tettél tavaly nyáron, de idén meg ne ismételd... »


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés