Mutasd a táskád, megmondom ki vagy!

A testbeszéd rendkívül árulkodó dolog. Kifejezi személyiséged, hangulatod és azt, hogy viszonyulsz a többi emberhez. A legújabb kutatások szerint még az is sokat elmondhat rólad, hogyan hordod a táskád.

A szabad kezet kapó, a nyűgös halmozó, a szende szűz, a hanyag baguette és az elitista kampókezű. Mielőtt azt hinnéd, valami viccről van szó, eláruljuk, hogy mindez egy igen komoly felmérés eredménye. Olyan kulcsszavak, melyek különböző táskahordási szokásokra és azokból következő tulajdonságokra utalnak. Hogy lehetséges ez? Csak figyelj, mert magadra fogsz ismerni!

A ,,szabad kezet kapó” teljes mértékben leveszi a terhet karjairól, és áthelyezi azt a vállaira. Sziluettjének szerves részét képezi az egyik oldalán lazán átvetett táska, mely semmiben sem korlátozza mozgását. Kényelmes, ugyanakkor kissé különc fiatalok kedvelt technikája.

 

   

 

Ezzel szemben a ,,nyűgös halmozó” a ,,ki tudja, mikor jöhet jól” elvből kiindulva, egyszerre több csomagban cipeli számtalan holmiját. Keményen dolgozik, és állandóan rohan, ezért sokszor kimerült. Azt mondják, egy nőnek sosem lehet elég táskája. Vagy mégis? A ,,szende szűz” általában egy clutch-ot szorongat két kezében, és rendszerint keresztbe teszi a lábait. A fügefalevélként maga elé tartott táska mögé szeretne bújni, azzal védekezni, kínos szituációban pedig abba kapaszkodni. A jó értelemben vett ,,gyenge nő” pozíciója.

 

 

   

 

Míg a ,,hanyag baguette” ennek félkezes változatát alkalmazza, mely jóval szabadabb mozgást tesz lehetővé. Laza elegancia, könnyedség és tudatosság jellemzi. Úgy tesz, mintha jobban érdekelné, mi van a táskájában, mint annak kinézete. Minket azonban nem ver át! A rosszul hangzó, ám igen népszerű ,,kampókezű” tartás egy gyakran látott jelenség. Ezek a lányok imádják a sztárokat, és naprakészek bulvár témában. Árad belőlük a magabiztosság és a felsőbbrendűség. Úgy cipelik kiegészítőjüket, mintha az valami díj vagy kitüntetés lenne.

 

   

 

Kedvenc kiegészítőddel kapcsolatban így nem csak a stílus vagy a márka lehet beszédes, de a saját kéztartásod is. Mindez egyéniséged és életmódod megnyilvánulása és kifejeződése. Szóval? Ti hogy hordjátok a táskátokat?

 

   

 

 

Oláh Dóri

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés