Nagyon rövid

Pixie hajdivat

Amikor Victoria Beckham levágatta a haját félhosszúra, a világon eluralkodott a Bob őrület. Egyszer csak mindenki ugyanolyan félhosszú hajjal kezdett járni. Merre tovább? – kérdezhette magában Victoria, s a válasz egyértelmű volt: legyen még rövidebb! Ezt a fiús frizurát, amelyet Victoria is megcsináltatott magának, garcon, vagyis fiús stílusnak nevezik, angolul pedig pixie névre hallgat.
Persze nem Mrs. Beckham volt az első nő a történelemben, aki ilyen hajat hordott, hiszen emlékezzünk csak a rövid hajú Sharon Stone-ra, aki már korábban leckét adott abból, hogyan lehet valaki rövid hajjal is szexi és nőies. Aztán ne feledkezzünk meg Mia Farrow-ról és Winona Ryderről sem.
Victoria Beckham
Sharon Stone
Winona Ryder

A pixie kislányos bájt, szupernőies kinézetet kölcsönöz viselőjének. A hatvanas években, amikor Mia Farrow, Audrey Hepburn és Twiggy ilyen hajat hordtak, akkor rendkívül merésznek számítottak, de ma, 2009-ben, még mindig kevesen érzik magukban a bátorságot ahhoz, hogy ennyire rövid hajat hordjanak. Aggodalmuk tökéletesen érthető, hiszen a pixie tényleg nagyon rövid.

Mia farrow
Audrey Hepburn
Twiggy

Ráadásul nem is áll jól mindenkinek. Ha az arcod kerek, de nem túlzottan, vagy szabályosan ovális, ha nincsenek kimondottan erőteljes vonásaid, akkor előnyös lehet neked ez a haj. Szóval, hogy is mondjam?, csak szép archoz áll jól. Ha komplexusod van az orrod, a karikás szemed vagy a ráncaid miatt, akkor eszedbe ne jusson levágatni. Ez a frizura nem takar semmit, kiemel minden apró részletet, azt is, amit esetleg inkább eltüntetnél a világ szeme elől.

Tehát nem győzöm hangsúlyozni, hogy a pixie haj nagyon rövid, a fejtetőn nagyobb volumennel, archoz simuló oldalsó tincsekkel és frufruval.
A nyak mindig szabadon marad, a frufru átpuhított és kihegyezett.
Zselékkel és habokkal segítheted, hogy megfelelő tartása legyen.
Hajmosás után törülközővel itasd le a vizet, de ne dörzsöld. Ezután szigorúan előrehajtva szárítsd, úgysem lesz több az egész 2 percnél, ennyi idő alatt még a vér sem tud a fejedbe áramlani. Így máris kész a rendezetten rendezetlen frizurád.
A hajmosás és a szárítás valóban egyszerű és időkímélő feladat, ez mindenképpen a pixie javára írható. Tudnod kell azonban, hogy fél életedet a fodrásznál töltheted ezentúl, mert ahogy nő, már nem szép, szétesik a formája, már nem az igazi. Vagyis három-négy hetenként menned kell vágatni.Audrey Taotou
Agyness Deyn
Hillary Swank


Audrey Tatoun kívül Agyness Deyn is híve ennek a hajviseletnek, és maximálisan ki is használják a lehetőségeit, ide fésülik, oda tolják, behúzzák az arcba, vagy hátrafésülik. Ezáltal mindig változatos, más és más stílusban jelennek meg. Kelly Osborne, Hillary Swank, Katie Holmes is azok közé a hírességek közé tartoznak, akiknek ilyen volt a hajuk, vagy jelenleg így viselik.
Itthon is van ám egy híres pixie-nk! Kitaláltad, hogy kire gondolok? Igen, Lilu, az RTL Klub műsorvezetője.
Megkérdeztük tőle, ki vágja a haját, és hogy szereti-e ezt a fazont?
„A hajamat Snoopy vágja. Volt már korábban, 20 éves koromban is rövid hajam, de aztán megnőtt. Snoopy meggyőzött, hogy ez a fazon állna nekem jól. Természetesen hittem neki, így azt csinálhatott a hajammal, amit akart. Így lett ilyen a frizurám, amit nagyon szeretek, mert én egy rövid hajú lány vagyok.”


Megkérdeztük tőle, ki vágja a haját és szereti-e ezt a fazont.

“A hajamat Snoopy vágja. Volt már korábban, 20 éves koromban is rövid hajam, de aztán megnőtt. Snoopy meggyőzött, hogy ez a fazon állna nekem jól. Természetesen hittem neki, így azt csinálhatott a hajammal, amit akart. Így lett ilyen a frizurám, amit én nagyon szeretek, mert én egy rövidhajú lány vagyok."


Lenne bátorságod, hogy kövesd a példájukat? Szerinted kinek áll a legjobban a pixie?


Kapcsolódó képgalériák:

Victoria Beckham
Sharon Stone
Winona Ryder
Audrey Taotou
rövid haj

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés