Neked is fontosak a pillanatok?

Akkor most felejtsük el a megapixeleket, a gyújtótávolságot - ezt én is most tanultam meg - és koncentráljunk arra, ami talán egy fényképezőgép esetében a legfontosabb: mennyire lehet jó képeket készíteni vele? Természetesen ez is relatív, de ennél a tesztnél ez az elsődleges szempont, hiszen a felhasználó nincs túlzottan otthon a gépek világában. A legfontosabb: el tudok-e készíteni egy képet, mielőtt leég a tortán a gyertya? A válasz: Igen! A Canon IXUS 1000 HS-t teszteltük.

Lehet, hogy arra vártok, hogy leírom a megapixelek számát és a digitális zoom minőségét, de én ezúttal nem ezt teszem, hiszen szerintem egy gép akkor jó, hogyha jól lehet használni és alkalmazkodik a környezeti viszonyokhoz. Sorra tanulmányoztam a gépek leírását, de elvesztem a számokban és az idegen szavakban.Első és legfontosabb dolog a számomra: milyen gyors a gép, azaz bekapcsol-e időben ahhoz, hogy lefotózzak egy hirtelen jött eseményt. Jópár elszalasztott pillanatom volt, mert a gépem túl lassan kapcsolt és a pillanat ugye nem marad meg.... Ebben a gépben nem csalódtam, elég gyorsan bekapcsolt és már fotózhattam is.Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, nekem nagy gondot okoz beállítani a gépet. Sohasem tudom, éppen milyenek a fényviszonyok, kell-e vaku vagy nem. A gépnek automatikus témafelismerő rendszere van, ami azt jelenti , hogy nem kell semmit állítani, felismeri, hogy éppen egy csoportképet vagy egy portrét szeretnénk készíteni és eszerint állítja be a felvételi módot. Egyik kedvenc funkcióm a gépen a mosolyfunkció, ami képes arra, hogy felhívja a figyelmet, ha valaki nem mosolyog a képen. Ez némileg lassítja egy csoportkép készítését, de mindenképpen hasznos tud lenni. 

 

Van még valami, amitől jó ez a gép: HD felbontású videót készít, így nemcsak fotókat tudsz készíteni a nyaraláson, hanem egy-egy videóval is be tudod mutatni a hangulatot. A kijelző elég nagy, így könnyen vissza tudod nézni a felvételeket akár erős napsütésben is! 

 

Van még egy nagyon vicces, ámde igen fontos funkciója a gépnek. Nemcsak másokról, magadról is készíthetsz képet, hiszen arcfelismerő funkciója egy kacsintásra vagy egy mosolyra reagál, így akár magadat is fotózhatod!

 

Összefoglalva ez egy nagyon pöpec gép, mindenkinek ajánlom. Csak néhány hibát találtam rajta - például bármilyen szép, nekem nagyon csúszik a külseje - , de alapvetően egy nagyon jól kezelhető fényképezőgép felesleges extrák nélkül. Nagy környezetvédőként azt is kedveltem, hogy akkumlátorral működik, így nem kell kidobnod a használt elemeket és mivel gyorsan tölt, bármikor használhatod! Ja, és a legfontosabb: rózsaszín...

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés