Neked se tart a rúzsod?

Újra itt az év vége, és ha máskor nem is, de ilyenkor azért elmegyünk társaságba, szórakozni, és ami azt illeti, ennek bizony része a cicomásabb sminkelés is. Többek közt a rúzst is bevetjük, csakhogy ennek a dekorkozmetikumnak van egy igen rossz szokása: nem szeret a helyén maradni.

Persze, vehetünk úgynevezett tartós rúzst is, ám még ez sem garancia rá, hogy óránként nem kell eltűnnünk a mosdóba és újra felapplikálni az ajkainkra egy leheletnyit belőle. Íme néhány tipp, hogyan tehetjük tartósabbá a rúzsunkat:

 


Használjunk sötétebb színeket: ezekben ugyanis több a pigment, és így tovább marad meg az ajkakon.

Készítsük elő az ajkainkat: A rúzs a sima felszínen marad meg a legjobban, ezért aztán a felvitele előtt gyengéden ütögessük meg az ajkainkat egy nedves mosdókesztyűvel. Ezután vigyünk fel egy icipici színtelen ajakbalzsamot, hagyjuk néhány percig felszívódni, majd ezt követően rúzsozzunk.

 

Használjunk szájkontúrt: Ne csak az ajaka körvonalának kiemelésére, hanem egy kicsit az ajkakra is vigyünk fel belőle. Az extra réteg festékanyag a rúzst is tartósabbá teszi.

Közvetlenül vigyük fel a rúzst: Bár vannak speciális ecsetek a rúzsok felviteléhez, a tartós hatás érdekében azonban inkább közvetlenül a tubusból rúzsozzunk. Harapjunk rá egy papírzsepire, majd kenjünk fel egy újabb réteg rúzst.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés