No de hova lett Kate Moss ízlése???

Október 30-án látott napvilágot a hír, miszerint sokéves, sikeres együttműködés után Kate Moss utoljára tervez ruhákat a Topshop számára. November 2-án pedig már több, divattal foglalkozó internetes honlapon is megnézhettük, mi lett a búcsúkollekció végeredménye. Természetesen mi sem maradhattunk ki ebből a sorból. Lássuk hát Kate legújabb kreációit!

A világhírű angol manöken és a nagynevű angol márka kapcsolata egyáltalán nem új keletű dolog. Kate már 2007 óta alkot különböző stílusú ruhákat, közel hasonló sikerrel. Ez már a 14. kollekció, mely az ő nevét dicséri, de Kate úgy döntött, ezentúl inkább modellkarrierjére, de mindenekelőtt családjára szeretné fordítani értékes idejét.

   

Topmodellünk Topshop-kollekciója időről időre felvirágoztatta a divatházat, és ez most szó szerint is értendő, hiszen a keresleti ráták növekedésén túl a ruhák legtöbbjét valóban rengeteg apró, színes virág borítja. Kate a kissé unalmas angol stílus mellett a vintage jegyében készítette el kreációit, melynek virágmintái itt-ott már a folklór határát súrolják.

     

Az Iconic elnevezésű kollekció ruhát, felsőrészt, nadrágot, de még fehérneműt is tartalmaz. A választék tehát rendkívül jó, néhány darab azonban engem leginkább nagymama ruhásszekrényéből előkotort, igencsak retro hangulatú szerelésre emlékeztet, illetve van, amely szinte a használtruha-kereskedés készletének egy-egy nem éppen attraktív öltözetét juttatja eszembe.

     

Sőt Kate Moss ide vagy oda, van egy-két tényleg botrányosan ronda darab, melyekről nehéz elhinni, hogy nemhogy maga a szupermodell, de egyáltalán bárki felvenné. Állításom alátámasztására kiválasztottam néhány ilyet, és döntsétek el Ti, felejthetetlen vagy felejthető öltözékekről van-e szó. Például itt ez a szürke bőrt és barna prémet kombináló dzseki, a csipkével ,,díszített”  bársony sort és a szürke, strasszos, leopárdmintás koktélruha.

     

Bár egyes ruhákról nehéz elképzelni, hogy hosszas és lázas alkotómunka előzte volna meg, tény, hogy vannak azért a kollekciónak figyelemreméltó és kifejezetten szép kreációi. Ilyen többek közt az a khakiszínű, derékban fémes anyaggal húzott ruha, mely kis mellű lányoknak különösen előnyös viselet, vagy a perzsaszőnyegek aprólékos mintázatára hajazó, szűk fazonú társa, illetve az egyik személyes kedvencem, az igen ötletes, oroszlános felsőrész.

   

A képeket elnézve azonban bátran kijelenthetem, én személy szerint nemcsak Kate Mosstól, de kreációitól sem vagyok elájulva, viselkedése és tervezői tehetsége egyaránt megkérdőjelezhető. Ugyanakkor az említett attraktív szerelések mellett a kreációk nagy előnye, amely trendrajongók számára különösen fontos, hogy a Topshop megfizethető áron kínálja az Iconic kollekciót a ma már kétségtelenül divatikonnak számító modelltől.

Forrás: www.topshop.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés