Pat McGrath

A Vogue magazin szerint a legbefolyásosabb sminkmester. Ez sokat elárul a brit a sminkesről.
Karrierje a 90-es években indult, amikor Edward Enninfullal kezdett dolgozni, aki később az i-D magazin főszerkesztője lett. Ezután a minimalista Jil Sanderrel és az extrém John Galliano-val is dolgozott: itt már megmutatkozott sokoldalú tehetsége.
A Dior kifutóira alkotott különleges, drámai sminkjei tették igazán világhírűvé, és azóta az egyik legkeresettebb sminkes a világon. Steven Miesel fotós például mindig őt kéri fotózásaihoz.
Rendszeresen közreműködik a legnevesebb magazinok fotózásain (Vogue, W, Harper’s Bazaar), emellett természetesen a legnagyobb divatházak bemutatóira is sminkel. Minden évben négy divathéten veszt rész, és az ő munkáit láthattuk többek között a Prada, Miu Miu és Dolce & Gabbana kifutóin.
Pályájának új állomása volt, mikor 1999-ben segített létrehozni az Armani sminkkollekcióját. 2004-től pedig a Procter & Gamble kreatív igazgatója, ahol olyan márkákért felel, mint a Max Factor és a Cover Girl.
Sminkjeire jellemző a változékonyság: a vampos couture-tól a játékos lolita arcokig mindenre képes. Ő maga is azt nyilatkozta, hogy munkájában az a legjobb, hogy nincs két ugyanolyan feladata. Ismertető jele még, hogy ecsetek helyett szívesebben dolgozik ujjaival.


 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés