Plus size? Igen!

Ők a legmenőbb plus size modellek


Néha olybá tűnik, mintha minden csak a karcsúságról szólna – a lékúrák nullaklóriásak, a jóga tökéletes alakot kölcsönöz, és mindig felbukkan egy újabb csodadiéta. Azonban ez a túláradó figyelem a soványság irányába már fárasztó – arról nem is beszélve, hogy akár veszélyes is lehet. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett plus size modellek, azaz azok a modellek, akik normál testalkattal vagy éppen kisebb-nagyobb súlyfelesleggel rendelkeznek.

Íme a legkeresettebbek azok közül a hölgyek közül, akik megreformálják a divatipart, akiknek köszönhetően kezd változni a modellekről alkotott kép, és akik talán elmondhatják majd magukról, hogy hatásukra egészséges énképpel rendelkező tinilányok serdültek nővé.

Jennie Runk

 


 

Runk viszonylag új arc a modellvilágban, azonban ennek ellenére rendszeresen címlapon van. Áprilisban az a megtiszteltetés érte, hogy a H&M fürdőruháit népszerűsíthette és így ő lett a cég első plus size modellje, aki a sportruházatot reklámozza. Elég meggyőző, különösen akkor, ha azt vesszük, hogy a fürdőruha a „legdomborulatellenállób” terület.

A H&M választása, hogy Runkkal népszerűsíti a fürdőruháit elég nagy felzúdulást okozott, ahhoz legalábbis eleget, hogy Runk tollalt ragadjon és egy megindító irományt küldjön a BBC-nek a fotózásról. Azt állítja ebben, hogy az a figyelem, amit a kampány kapott „bizarr meglepetés”. Emellett az egyik legjobb, valaha is a sajtóban megjelent tanáccsal szolgált a testkép-problémákkal küzdő lányoknak:

„Kötelességemnek érzem, hogy megmutassam azoknak a lányoknak, akik hasonló helyzetben vannak, hogy el lehet fogadni, hogy mások vagytok. Gyönyörűen ki fogjátok nőni ezt. Csak koncentráljatok arra, hogy önmagatok lehető legjobb változatává váljatok, és hagyjátok abba az aggódást a combjaitok miatt, nincs azokkal semmi baj.”

Saffi Karina

 

Áprilisban bejelentették, hogy Karina fogja megnyitni Anglia első számú plusz size modell workshopját. A Curve Project Londonban mentorálás, haj és sminktanácsadás, fotózások, kifutó leckék, casting tippek és tapasztalatszerző munkák lesznek stylistokkal azoknak a lányoknak, akik szeretnének a showbizniszben dolgozni, mérettől függetlenül.

Senki se lehet megfelelőbb erre a feladatra Karinánál, aki korábban átlagos modell volt, majd úgy döntött, hogy plus size-ként keresi a kenyerét, miután az ügynöksége kirúgta testalkata változásai miatt. Így beszél a céljáról:

„Szeretnék hozzájárulni a pozitív testkép kialakulásához, és példaképpé szeretnék válni azoknak a fiatal nőknek a szemében, akik korábban azt gondolták, hogy csak a „vékony” az egyetlen mód, hogy átléphessék a divatvilág küszöbét.”

Crystal Renn

 

 

Valamikor ő is nullás mérettel lépkedett a kifutókon, ám mikor felismerte, hogy étkezési rendellenesség fejlődött ki nála, úgy döntött, az egészsége a fontosabb, a jövőben plus size modellként keresi majd a kenyerét. Véleménye szerint a tervezőknek el kellene gondolkozniuk azon, hogy a sztenderd nullás helyett nyolcas méret legyen, és ezt igazítsák igény szerint a vékonyabb és teltebb modellekre.

Justine LeGault

 

 

Színt visz a divatszcénába mikor a nagy divatmagazinok is mély levegőt vesznek, és fejest ugranak az ismeretlenbe egy plus size modellel a címlapon. Az Elle Quebec ezt tette, mikor 2013 májusi számának LeGault helyezte a borítására. A kanadai modell a Facebookon örvendezett:

„Hihetetlenül boldogg átesz az ELLE címlapért kapott rengeteg pozitív kritika. Úgy fest, az emerek már nem akadnak ki, ha domborulatokat látnak a médiában [sic]. Ez igazán jó hír!”

Robyn Lawley

 

 

Lawleyt hívhatnánk a plus size modellek modelljének. Számtalan magazin címlapján találkozhattunk már vele: Vogue Italia, Marie Claire és Elle France. Emellett ő az eső plus size modell, aki valaha is részt vehetett egy high-end dizájner kampányban. 2012 szeptemberében a Good Morning America című talk showban bejelentette, hogy maga a Ralph Lauren szerződtette le jó néhány reklámanyagra.

„Már elég sok plus size modellel találkozni New Yorkban, akik jól teljesítneek, és ez csak még jobb lesz.” - jórolja.

Tara Lynn

 

 

Az mindenképpen megtiszteltetés és elismerése annak amit az ember csinál, ha a vezető magazinok címlapon közlik a képét. Nos, 2012-ben az Elle France Lynnt tette a címlapra, kijelentve, hogy ő „a test”, és hogy ő testesíti meg azt a testalkatot, melyre a nők büszkék lehetnek.

Ashley Graham

 

 

Graham visszavágott azoknak, akik a lent látható Lane Bryant hirdetést kritizálták és elérték, hogy a Fox és az ABC ne tűzze képernyőre.

„A Victoria's Secret lányok egész nap nyugodtan szaladgálhatnak egy szál bugyiban. Ám amikor egy teltebb nő egy kicsit többet mutat magából, azonnal kinyisszantják.”

Tess Munster

 

 

A The Plus Size Life blog megteremtője vidáman pózol fürdőruhákban, testhezálló ruhákban és egyéb irigylésre méltó stílusokban. Bizonyítja, hogy nem kell piszkavasnak lenni, hogy jól nézzünk ki. Egyet értesz vele?

Candice Huffine

 

 

Milyen messzire juthat el egy plus size modell? Huffine meztelen fotót kapott az S Moda magazin címlapján tavaly májusban. A belső hasábokon belül pedig részletesen mesélt arról, hogy a hozzá hasonló modellek megjelenése és munkássága hogyan befolyásolja a nők tesképét:

„[A Vogue Italia] editorialja felnyitotta az ipar szemét és bebizonyította, hogy mis is gyönyörű, szexi és jó modellek vagyunk. Most már egyre többen akarnak látni minket. A múlt vitái [a Photoshop miatt] megértették az iparággal, hogy az emberek a valódi csajokra kíváncsiak.”

Velvet d'Amour

 

 

2006-ban került először a középpontba, Jean Paul Gaultier 2007-es tavasz/nyár kollekciójának bemutatóján masírozott végig a kifutón Párizsban. A plus size modellek nagy szószólója, nem titkolt szándéka a divatipar megreformálása, saját magazint is szerkeszt a témában VOL.UP.2 címmel.

Per pillanat ők a világ legkeresettebb plus size modelljei. Te kit alkalmaznál közülük, ha divatcéged lenne?

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés