Pufira szabatják a szemüket

Míg mifelénk az a divat, hogy szemkrémmel, hidratálóval, alapozóval, púderrel és mindenféle egyéb nagyanyai vagy éppen plasztikai sebész trükkel harcolunk a szemek alatti tökéletes simaságért, addig az ázsiai, ezen belül is különösen a koreai nők hasonló arzenált vonultatnak fel az érintett területt pufisabb megjelenéséért.


A csináld magad mozgalomhoz tartozók apró ragadós sminklapocskák segítségével varázsolják határozottabbá a területet, és rengeteg azoknak is a száma, akik a tartósabb megoldást, azaz a szépészeti beavatkozást választják.

 

Aegyo sallal és anélkül

 

Koreában ezt a kis szem alatti pufiságot „aegyo sal” néven ismerik, ami annyit tesz, hogy „mosolygó/cuki/bájos szemek”. A fiatalsággal, kedvességgel, boldogsággal hozzák összefüggésbe – nem csoda hát, ha sokan a drasztikus megoldásoktól se riadnak vissza.

 

 Nem a szem alatti táskákról van szó, azok, lejjebb találhatók, a piros szaggatott vonal által határolt területen

 

Mielőtt azt gondolnánk, hogy a szem alatti táskákért vállalják a hölgyek akár a műtétet is, gyorsan tisztázzuk, hogy távolról se erről van szó. A táskák náluk se számítanak divatosnak. Az aegyo sal tulajdonképpen az alsó szemhéj szempillák alatti részén található, azt teltebbnek mutató izommegnagyobbodás. Ázsiászerte igencsak kívánatos vonás, melyet ha nem sminkeléssel, akkor operációval érnek el. Ez egyes esetekben csupán anynit jelent, hogy a teltségérzetet keltő izmocskát mielőtt elsorvadna felhúzzák a szempillák alá, más esetekben mű implantátumot választanak, de az is gyakran előfordul, hogy csípőből, combból vagy éppen fenékből vett zsírral töltötik fel a területet.

 

 A fiúk is ezt választják

 

Nem tudni, hogy hány hölgy él a műtét adta lehetőségekkel, de gyanítjuk elég sokan, hiszen ma már Dél-Korea és nem Brazília a plasztikai beavatkozások fellegvára, minden ötödik nő kés alá fekszik, sokan az egész arcukat átszabatják, európaiasra, azon belül is a rendkívül szerencsésnek tartott alma formájúra, ami többek közt például az orcák és a homlok feltötésével jár.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés