Ránctalaníts csigával!

Felejtsd el a Botoxot! A fiatalos arcbőr titka a kertedben van!


Míg sokan csak addig vagyunk kibékülve a csigákkal, míg hozzá nem kell érnünk nyálkás testükhöz, addig a világ másik felén a hölgyek egyenesen az arcukra pakolják ezeket a lassú állatokat.

 

A csiga nyálában – igen, abban, ami fénylő csíkként hirdeti az aszfalton, a leveleken, merre csúszott az állat – ugyanis számos fehérje, antioxidáns található hyaluron savval együtt, melyek hozzájárulnak a bőr nedvességmegtertó képességének a fokozásához, a gyulladások csökkentéséhez illetve az elhalt hámsejtek eltávolításában is jó szolgálatot tesznek.


Erre csapott le egy tokiói szalon is, ahol a kedves kozmetikusok mellett öt, biozöldséggel etetett csiga várja a szépülni vágyókat. A 60 perces, nagyjából 54 ezer forintba kerülő kezelés során a páciensek masszázst, elektromos kezelést is kapnak, de a legfőbb komponens ettől függetlenül az, hogy a csigákat ráhelyezik az alaposan megtisztított arcra, és hagyják, hogy jól bejárják azt.


A szalon menedzsere, Yoko Miniami elmondta, hogy a csiga nyála amellett, hogy fiatalosabbá teszi a bőr megjelenését, akár a napsugárzás okozta károsodásra is gyógyír lehet. Olyannyira hisznek az erejében, hogy még a szalonban használt krémekbe is csiga nyálat kevernek, melyet a saját állataiktól nyernek.

 

Azt nem tudni, hogy honnan jött a csigaszalon ötlete, az viszont biztos, hogy nem a tulaj az első, aki a bőrápolásban hasznosítja a puhatesű házas állatok váladékát: már Hippokratész 2000 éves feljegyzéseiben is találkozni olyan bőrgyulladásra alkalmazott gyógyírrel, melyhez csigát használtak.


Te kipróbálnád a csiga-kezelést?

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés