Ray Ban – sokadik reneszánszukat élő modellek

Nincs új a nap alatt, fazonok jönnek-mennek, azonban van pár örök darab mely valahogy mindig vissza tud térni. Ilyen a Ray Ban is.

Ezek a napszemüvegek 1937 óta díszítik milliók arcát. A jellegzetes design lehetővé tette, hogy továbbra is a Ray Ban darabok irányítsák a napszemüveg történetét.
A márka hivatalosan a katonáknak és tengerészeknek készült, akik néha egész nap sütkérezni kényszerültek, így nem megfelelő napszemüveg választásakor kifestett bohócoknak néztek ki, mintsem köztisztben álló személyeknek, és hát a nők legtitkosabb álmai, gyerekek példaképei ezt nem engedhették meg maguknak. A széles lencséjű szemüvegek így hamar elkeltek a hadseregben. Nem kellett sokat várni, hogy a boltokba kerüljenek, hisz kiváló minőségben, a legjobb lencsékkel készültek. Két leghíresebb modellje az Aviátor és a Wayfarer.
Aviátor
Formáját a katonaság ihlette, azonban már mindenkinek szólt. Terjedéséhez a nagyvilágban egy filmsiker járult hozzá, Tom Criuse-t a Top Gun-ban nem is lehet nélküle látni. 1990-ig töretlen volt a sikere, majd 10 év hallgatás után Angelia Jolie kezdte ismét népszerűsíteni, sikeresen. A nagy visszatérés örömére, a fazon 70. Szülinapja alkalmából 25.000 darab arany és platina keretes ünnepi darabot dobtak piacra, melyet néhány hét alatt elkapkodtak.
Wayfarer
1952-ben készült el az első darab. Az igazi siker itt is egy filmmel köthető össze, Audrey Hepburn az Álom Luxuskivitelben című filmben viselte. Olyan sztárokat tett rajongóivá, mint Bob Dylan, John F. Kennedy, John Lenon, Marylin Monroe, James Dean. Jöttek a hullámvölgyek, majd a 80-as években a The Blues Brothers és a Miami Vice sikere hozta vissza a köztudatba. Ezenkívül olyan zenészek segítették a terjedést, mint Madonna, Duran Duran, Elvis Costello.


Kisebb változtatásokkal ma is olyan designnal csodálhatjuk meg mint 50 éve, egy-két lekerekítés persze még elfért rajta, színeiben is változott, de a minőség a  megszokott. Mostanában Kate Moss, Beyoncé, Scarlett Johansson, Paris Hilton, Johnny Depp és Barak Obama kedvence, de a Honda F1 versenyzői mást nem is vehetnek fel.

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés