Reök Cecília

divattervező

Kezdet:

Minden a Dörmögő Dömötör gyermekújság rajzversenyével kezdődött, ahol első helyezést értem el a Tavasztündér című műalkotásommal, amely az első divattervemnek minősíthető. Ekkor 5 éves voltam, és attól kezdve folyamatos az alkotó tevékenységem, pályázatok, versenyek, díjazások kísérték végig az óvodai, az általános iskolai és a gimnáziumi éveket.
A képző- és iparművészet számtalan területét kipróbáltam, de az alapanyagok közül a textil állt hozzám a legközelebb, így végül maradtam a divattervezésnél.
Az Iparművészeti Egyetemen diplomáztam divattervező szakon 2005-ben, és azóta számtalan divatbemutatón vettem részt itthon és külföldön egyaránt.
Az egyetem alatt már divattervezőként tevékenykedtem, divatbemutatókra, egyedi megrendelésekre és különböző divatcégek számára terveztem kollekciókat.
2006-tól a divattervezés mellett a Dénes Galéria vezetője voltam, amely egy hernyóselyem termékekkel foglalkozó luxus galéria a Falk Miksa negyedben.
2009-től pedig a VAM Design Centerben vagyok projekt manager.


 

Kiállítások, divatbemutatók, szimpóziumok, események:

- Divat-Diktátor divatbemutató, VAM Design Center, Budapest, 2009. február
- Club Play, divatbemutató, 2009. január
- Budapest Fashion Week, divatbemutató, 2008. ősz
- Symbol Club, divatbemutató, Budapest, 2008. tavasz
- Budapest Fashion Week, divatbemutató, 2007. ősz
Mammut Tavaszi Divat- és Szépségnapok, divatbemutató, 2006. tavasz, 2007.
tavasz
- Budapest Fashion Week, divatbemutató, 2007. tavasz
- Mammut Őszi Divat- és Szépségnapok, divatbemutató, Budapest, 2007. ősz,
2006. ősz
- Atrium Hyatt (ma Hotel Sofitel) Hotel, divatbemutató, Budapest, 2005.
- Műcsarnok, Lakástrend és Design Kiállítás, Budapest, 2005.
- Sziget Fesztivál, divatbemutató, Budapest, 2004.
- Művészetek Völgye, divatbemutató, Kapolcs, 2004.
- Országos Színháztalálkozó, kiállítás, Pécs, 2003.
- Grand Café Oktogon, divatbemutató, Budapest, 2003.
- Olof Palme Ház, divatbemutató, Budapest, 2002.
Franciaország, Saint Etienne, Nemzetközi Design Biennále, divatbemutató, 2002.

 

Hitvallás:

Ars poeticám légyege: az adni tudás képessége, amely vonatkozik érzésekre, információkra és önmagam átadására, önkifejezésére is.
A divat folyamatosan változó és megújuló vonásai miatt maximális teret enged a kreativitásnak és az önkifejezésnek.
Az öltözködés épp olyan kommunikációs forma, akárcsak az egyéb nonverbális kifejezési rendszerek, mint például a testbeszéd. Kifejezhetjük vele saját lényegünket, hogy milyenek vagyunk, vagy épp milyenekké szeretnénk válni. A környezetünk tárgyai, s így a ruházatunk is üzen, jelez, számtalan információt hordoz magában, a hovatartozás vagy épp az elkülönülés vágyával.
Hatalmas élmény megteremteni egy ember teljes kifejezésrendszerét, erősítve ezzel pozitív tulajdonságait, előnyeit, mind külső, mind belső vonásait. Rendkívül fontos, hogy az ember jól érezze magát a bőrében, a világban, és ebben nagy segítséget nyújthat a megfelelő öltözet.
Számomra a divattervezés művészete elsősorban alkotás és üzenet. Mély tartalmakat, komoly problémákat lehet felvetni általa, és megoldásokat, válaszokat kínálni, éppúgy, mint más művészeti területeken.
A tradíciókból merítve új értékeket lehet teremteni, de a konvenciók követése, az elvárásoknak való megfelelés nem célom. Szeretem az elgondolkodtató, meghökkentő, extrém alkotásokat, amelyek előremozdítják, formálják az egyének és a társadalom szemléletét.


Célok:

Mint művészeti forma, hazánkban is jelentős az egyedi divattervezés szerepe, de mint a társadalom széles rétegeit megmozgató jelenségről még nem beszélhetünk. Azonban térhódítása egyre nő, és fokozatosan nagyobb a kereslete.
Célom továbbnövelni a hazai divattervezés egyedi, exkluzív vonalának jelentőségét.
Kapcsolódó cikkek:

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés