Rock és barokk

Az Yves Saint-Laurent márka egyik fő jellemzője az elegancia, amely nemcsak a ruhákon és a kollekciók előtti kampányképeken mutatkozik meg, hanem a sminkben is.

A sminkpaletta általában arany színű külsővel jelenik meg, ami mondhatni jellegzetes YSL vonás, ugyanúgy, ahogyan a rajta lévő logó is.

Az idei kollekciójuk a Rock & Baroque elnevezést kapta, amely azért érdekes, mert a barokk stílusra jellemző színek megtalálhatók a palettán, a rockhoz viszont nem sok köze van (maximum a sötétebb színek által).

A rock hallatán először mindenkinek a fekete szín ugrik be, hiszen ez alap a durvább zenei műfaj kedvelőinek. Yves palettájának fő színei azonban a lila, arany és a kék, ami már sokkal inkább idézi a barokk kori hangulatot.

A kollekció legtöbb darabja limitált kiadású, a púder például 65$-ba (kb. 14.000 Ft) kerül, míg a körömlakkduó 30$-ba (kb. 6600 Ft).A púderrel kiegészítve a különleges, vékony kialakítású alapozót „sugárzó” hatást érhetünk el – legalábbis ezt ígérik a készítők.

A rúzsok terén megtalálható a klasszikus, Moulin Rouge-os szín is, és a lágyabb vagy épp rikitóbb rózsaszínek is. Hatféle színárnyalat közül válogathatunk.

Szájfények közül viszont már nem ilyen nagy a választék, hiszen csak kétféle árnyalat közül válogathatunk, amik között első látásra nincs is túl sok különbség.

A kollekció talán egyik legmeglepőbb "eszköze" a szempillaspirál, mely kizárólag csak indigókék színben kapható (ha már divat a kék rúzs, mért ne lehetne divat a kék szempilla is?).

A szempillaspirállal ellentétben azonban a szemhéjpúderek között inkább a lilás, barnás és arany színű árnyalatok jellemzők. A barnás színek talán még jól is mutatnak a sötétkék szempillákkal, viszont a lila változatait már inkább csak a merészebbek próbálják ki indigókékkel.És végül – de nem utolsó sorban – a kollekció második legdrágább darabjaként: egy tökéletes sminkből nem hiányozhat a pirosító sem, főleg ha maximálisan meg akarunk felelni az őszi trendeknek.

Bár az YSL divatház nem készített túl különleges kollekciót, mégis bátran állíthatjuk, hogy ezekkel a színekkel egy elegánsabb – akár barokk stílusú - sminket is készíthetünk magunknak, amellyel garantáltan sikert arathatunk akármég egy őszi bulin is.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés