Rövid derék, hosszú láb

Szandra nagyon vékony testalkatú lány, akit akár fiúsnak is mondhatnánk.

Mielőtt elkezdenéd, EZT feltétlenül olvasd el!

Szandra széles vállú, keskeny csípőjű, nagyon vékony testalkatú lány, akit akár fiúsnak is mondhatnánk, ha… Ha nem lennének irtó nagy mellei… Márpedig ez olyan tényező, amely egyértelműen nőiessé tesz valakit. Még akkor is, ha nem akarja. 

Márpedig Szandra nem akarja! Neki a vékony, fiús, mell nélküli lányok tetszenek, ezért képes görnyedten járkálni, s amennyire lehet, kisebbíteni melleit. Na ugye, most elhűltél, nem? Van, akinek ez is probléma? Mi ez a te aránytalanságaidhoz képest! Mindenkinek a sajátja tűnik a legnagyobbnak, ezt hidd el nekem.

Furcsának érezhetjük  Szandránál, hogy rövidebb a dereka, ezért tűnik olyan hosszúnak a lába, s ő maga is sokkal magasabbnak látszik, tulajdonképpen átlagosnak mondható 170 cm-es méreténél.

Feladatom természetesen nem az volt, hogy  alacsonyabbnak mutassak egy magas, vékony lányt, mindössze nőiességét szerettem volna kiemelni,  s így szexibb külsőt elérni . Mindezt visszafogottan, hogy ő maga se vegye észre, mert Szandra nem kedveli  a  nőies testrészek túlzott közszemlére bocsátását.

Előtte: Szandra  öltözködésével az égvilágon semmi baj nincs. Farmer, kardigán, fiatalos, egyszerű, laza és kényelmes.
Igen ám, de ki látja benne azt a rengeteg lehetőséget és izgalmat, amit igyekszik minél jobban elrejteni? Ha a gyerekért megyünk az iskolába, akkor ez a tökéletes szerelés.
De Szandra akkor is így jár, amikor megjelenésének egészen más üzenetet kellene hordoznia!
A szoknyát utálja, a „bögyösségét” ki nem állhatja… Szerettem volna bebizonyítani neki, hogy milyen elképesztően jó nő…

Mi az a hosszú, vagy rövid derék?

A ruhadarabok kiválasztásában talán legfontosabb szempont derekad hosszúsága. Ezt többféleképpen is megállapíthatod.

1. Állj egyenesen, s tenyeredet helyezd a gyomrod tájékára. Ha a medencecsontod tetejéig egy tenyered fér el, akkor rövid a derekad, ha kettő, akkor hosszú, ha másfél, akkor pont arányos vagy.

2. Most ülj le egy székre, hajolj előre teljes felsőtesttel a térdedre. Ha túllógnak vállaid a térdeiden, akkor hosszú a derekad, ha nem érik el, akkor rövid, ha pont odáig érnek, akkor tökéletesek ezek az arányaid.

3. Egyszerűen csak tedd fel magadnak a kérdést, ha megtoldhatnád néhány centivel az alsó vagy a felső testedet, melyiket választanád, a lábaidat, vagy a felsőtestedet?

Balra: Egy hosszú, élénk színű lánccal elvágtam a váll túl széles vonalát, majd a mellény kerek kivágásával tovább lágyítottam a formán. A mellény alól kibukkanó sötét kontraszt felhívja a figyelmet a derék vékonyságára. A csípőnadrággal nyújtjuk a rövid derekat, hiszen lejjebb helyeztük a súlypontot vele. A ceruzanadrág Szandra vékony lábain tökéletesen áll.                                                                                             

Középen: Lágy, rózsaszín felső, amely csökkenti a váll határozottságát, nincs egyértelműen vállvarrása, lazán omlik lefelé. Az árnyalat különleges fényt ad az arcnak. A kívül viselt blúz hosszabbítja a derekat. Szandra nyugodtan viselhet éles kontrasztokat a derekánál, vagy a csípője környékén, hiszen mindkettő nagyon keskeny, s mivel magas, az sem probléma, ha elvágja az alakot. Az oldalzsebes nadrág és ez a hossz csak vékony lábú lányoknak előnyös, egy vastagabb vádlira azonnal felívja a figyelmet. Azért választottam világos cipőt, hogy ne vágja el még egy helyen a lábat és az alakot, hiszen azt már így is két helyen megtettük.
Igaz, az öltözködés szabályai szerint a cipőnek mindig egy árnyalattal sötétebbnek kellene lennie, mint maga az összeállítás, de alakunk érdekében nyugodtan fittyet hányhatunk erre az íratlan törvényre.  Na jó, ha II. Erzsébet fogadna bennünket, akkor  emlékezzünk rá!                                                          

Jobbra: Laza, sportos darabok, nyári és téli változatban, arra az esetre amikor nem  hódító nőként  kell feltűnni! Ilyen is van, elismerem. Ráadásul mindig tiszteletben tartom alanyaim stílusát és  egyéniségét, igaz ezt a saját érdekemben teszem, mert úgysem lesz hiteles a megjelenés, ha nem érzi jól magát benne az ember. Azért nem bánom, ha van benne valami kis csavar és játékosság, ezért vékony vádlira, de csak arra: magas szárú tornacipő, és térdig érő  nadrág, de vigyázat, mert így együtt rövidíti és vastagítja a lábat.

Balra: Nagy, élénk minták a szoknyán, amely ráadásul húzott is, az ember tekintete kétségtelenül ide fókuszál. Elegáns, határozott, dinamikus megjelenés, ízig vérig mai nőt mutat.

Középen: A vállnál semmi határozott vonal, semmi varrás, szinte egyben van az ujjával, nem is tudjuk, hol kezdődik a kar és hol ér véget a váll. Finom árnyalatú, lágyan omló, ezüstös szürke anyag. A kontrasztokkal és vízszintes vonalakkal kegyetlen módon kissé felszabdaltam a testet, de mentségemre szóljon, hogy előre megfontolt szándékkal, tudatosan tettem, mégpedig azért, hogy ellensúlyozzam a  magas sarkú cipő, a ceruzanadrág okozta  kicsit zsiráfos hatást. Hidd el, a túl magas, túl vékony sem szép, az is aránytalanság, éppúgy, mint a kicsi, zömök.

Jobbra: A ruha érdekes nyakmegoldása középen egy határozott vonalat képez, s ezzel keskenyíti a vállat, s az alatta elhelyezkedő mell fölötti vízszintes vonal pedig keskenyebb, mint a váll szélessége.
Az igazat megvallva, tulajdonképpen semmi sem indokolja, hogy Szandra mell alatt elvágott ruhát viseljen, mert nincs szüksége sem arra, hogy lábaihoz hozzátoldjunk még néhány centit, sem  arra, hogy derekát rövidítsük, -épp ellenkezőleg- de ezek azok az esetek, amikor a stylist elcsábul s enged a divatos formának, hiszen tudja, hogy nem ront vele túl sokat.

Balra: Na, ez a ruha tökéletes arányokat varázsol Szandrának! Kiemeli a melleit, ráadásul nagyon trükkösen teszi, mert a pánt csavargatásával beállítható a kívánt magasság, és így még melltartó sem kell alá. Megmutatja a vékony derekat, ráadásul úgy, hogy közben hosszítja azt.

Középen: Megint a divat áldozata lettem, de sebaj. A mell alatti határozott vágás eredménye: végtelen hosszú lábak, de kérdezem én, ki panaszkodna emiatt?  A kép azonban, amit kaptunk abszolút nőcis, méghozzá a lágy anyagnak, a pöttyös mintának köszönhetően. A viszonylag zárt,  szögletes dekoltázs, a karöltő helye beszűkíti a váll vonalát, na jó, nem tagadom, a  nyaklánc is segít ebben!

Jobbra: A kötött mindig kerekebbnek mutatja az alakot, s ez Szandra esetében érdemes kihasználni. Minden részletnek külön feladata van, véletlenül semmi sem kerülhet bele egy öltözékbe. Kerek a  mély kivágás is, kerek a hosszú lánc, és a ruha saját öve a csípőre esik. Minden a tökéletes arányok szolgálatában.

Vízszintes vonal a csípő környékén, na ez az, amit csak egy valóban vékony alkatú lánynál merészelek megkísérelni.  Lejjebb helyeztem a hangsúlyt, csípő környékére, ezért a derék hosszabbnak, a láb kicsit rövidebbnek tűnik. A térd, a vádli szép formáját a szoknya alól bátran hagytam elővillanni.

A fotózáson történt meg, hogy ez a ruha nagyon megtetszett Anikónak, a fodrásznak, aki azonnal fel is próbálta, hiszen méretben megfelelt neki. Persze sohasem a méret a lényeg, Anikó testalkata épp Szandra ellenkezője, alacsonyabb, szélesebb csípővel, hosszabb derékkal.

Csak mosolyogtam magamban, nem szóltam, jobb, ha saját szemével látja, miért nem állhat rajta jól ez a ruhadarab. Az egész súlypontját lehúzta, még jobban szélesítette csípőjét, a szoknya hossza legalább tíz centivel a térde alatt ért véget. Szörnyű ruha! Gondolhattuk volna, ha csak rajta látjuk.

Nem a ruha a hibás, csak nem mindegy, hogy ki viseli. És nem az alakunkkal van baj, csak nem a megfelelő ruhát viseljük…

Kapcsolódó cikkek:

A 46 éves csitri  »
Elmosódott részletek »
Szülés után  »
Majdnem tökéletes »

Kapcsolódó képgalériák:

Rövid derék, hosszú láb

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés