Russell James

Fotós

Russell James divat- és sztárfotós az ausztráliai Perth-ben született. Noha manapság a világ leghíresebb luxusmárkáinak dolgozik, és a világ leggyönyörűbb hölgyeit fényképezi, Russell James soha nem felejti el, hogy nem is sokkal ezelőtt az élet kevésbé volt kegyes hozzá.
Sőt mi több: az 1991-től (amikor az első képeit készítette mint fotográfus) 1996-ig tartó időszakot „ínséges idők”-nek jellemezte, amikor egy vasat sem keresett. És bár az elmúlt bő évtizedben kemény munkája meghozta gyümölcsét, ő mégis higgadtan tekint vissza sikereire: „A megbánásnak nincs helye a fotográfiában. Csak fotózz és tanulj!”
Annak ellenére, hogy nincs hivatalos fényképészképesítése, Russell igen irigylésre méltó portfolióval rendelkezik, olyan megbízó cégekkel, mint a Hermès, Ralph Lauren, Revlon vagy a Rolex. Talán a leghíresebb munkája a Victoria’s Secrettel való együttműködése, ami a mai napig tart.
De nemcsak a cégek, hanem a hírességek és modellek neve is igen jól cseng a szakmájában: dolgozott többek között Scarlett Johanssonnal, Halle Berryvel, de Mary J. Blige, Kate Bosworth, vagy a szupermodellek közül Gisele Bündchen, Heidi Klum és Naomi Campbel – hogy csak a legnagyobbakat említsük – is pózolt már a gépe előtt.
Sikerét a szenvedélyének és az elkötelezettségének tulajdonítja, de hozzáteszi: „Ez nem azt jelenti, hogy önfejűnek vagy csökönyösnek kell lenned; ez azt jelenti, hogy figyelj és tanulj, és soha ne hagyd, hogy a problémák felülkerekedjenek rajtad. Te csak tanulj a hibáidból, és készíts még jobb képeket!”
Russell James címlapfotói a világ minden táján megjelentek már, a magazinok sorát pedig hosszan sorolhatnánk: Amica, Vogue, Marie Claire, Sport Illustrated, Elle, GQ, Allure, In style…
Legújabban a Victoria’s Secret, SEXY című könyvsorozatának egyik részéhez készített lélegzetelállító felvételeket a világ leggyönyörűbb, és legegzotikusabb helyein.
Idén jelent meg keményborítós könyve, melyben az egyik legizgalmasabb képsorozat minden kétséget kizáróan a Heidi Klumról készült csodás aktképekből álló remekmű.


Kapcsolódó cikkek:

Klinszky Gábor fotós »
Solve Sundsbo »
Béla Borsodi »
YSL – Elle Shocking, a hatásos reklám! »
Valóban smink és photoshop nélkül? »
Pejkó Gergő »
Mészáros László  »
Bakcsy Árpád »
Csapó János Gábor »
Viszlay Márk  »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés