Se nem hosszú, se nem rövid – pont jó

A félhosszú haj

Mondhatnánk, hogy a félhosszú haj az a megoldás, amely a kicsit beszariknak is kedvez. Aki szeretne változtatni a kinézetén – s legtöbben ilyenkor a hajunkhoz nyúlunk –, de nincs elég bátorsága ahhoz, hogy az egészen röviddel kísérletezzen, vagy nem is akar, annak marad a félhosszú.
De ne intézzük el ennyire egyszerűen ezt a frizurát! A félhosszú tökéletes, hiszen nőies, akárcsak a hosszú haj, és számtalan variációra ad lehetőséget. Össze lehet fogni, ha ahhoz lenne kedved – vigyázz, a legtöbb fodrász esküdt ellensége a copfnak, és igyekszik úgy vágni, hogy véletlenül se lehessen összegumizni –, vagy fel lehet tűzni. Hordhatod hullámosan, teljesen göndören vagy egyenesre vasalva. Jól áll hozzá bármilyen frufru is.
A félhosszú hajak közé tartozik a bob és a gombafej is, és természetesen különböző egyéb vágásmódok. Mert a félhosszú lehet mindenhol egyforma, vagy átmenetekkel tarkított, vagy akár felül rövidebb is. Akárcsak hosszabb változataiban, a félhosszú hajat helyesen díszítheti egy hajpánt, csat vagy kendő is.

Szóval a félhosszú nem csupán átmeneti megoldás a nőiesen hosszú és a bevállalós rövid között, hanem igenis önálló stílus.
Sok hírességnek van félhosszú haja, például magának a legfőbb divatikonnak, Kate Mossnak is – kell ennél több bizonyíték? De itt van Heidi Klum, Milla Jovovich, Kate Blanchett, Charlize Theron, Drew Berrymore, Katie Holmes, Anna Wintour, Gwyneth Paltrow, Geri Halliwell, Felicity Hoffman és még sokan mások...

Kapcsolódó cikkek:

Nagyon rövid »
Vékony ajkak és klasszikus bob »
Frizuradivat »
Frufrut mindenkinek! »
Se nem hosszú, se nem rövid – pont jó »
A loknik tökéletesítése »
A loknik tökéletesítése »
A 10 legfontosabb kérdés a hajaddal kapcsolatban »

Kapcsolódó képgalériák:

félhosszú

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés