Sminkek és hajak a párizsi haute couture bemutatókon 1. rész

Álomsminkek, álomhajak Párizsból.

Az álomruhákhoz álomsminkek és hajak is tartoznak, csak így lehet teljes a divat legelegánsabb, legdrágább vonala, a haute couture.


Christian Dior

Diornál a sminkek vadak és nőiesek. Az alap enyhén fényes, a pír és a száj rózsaszín, szemöldökök nagyon kidolgozottak, és sokkal világosabbak, mint a haj. Fehér, világosszürke, vízzöld, narancs és fukszia árnyékokkal játszik a szemhéj, mindez tusvonallal és hatalmas műszempillákkal hangsúlyozva.
Szerteszét fújt, félig feltűzött, göndörre sütött, 3D-s frizurák, amelyek nem nélkülözik a pótrészeket és műhajakat, hogy még jelentősebb, vadabb és költőibb képet mutassanak.

 

Armani Privé

Tökéletes alapozások, alig észrevehető, lágy pírek. Mintha az egykori gésák vagy a keleti harcosok sminkjeinek modern verziója elevenedne meg. Modernizált, mert a szájak például hússzínűek, barnásak, vagy bronzok. A tekintetet szürkés árnyékokkal emeli ki és erős fekete tusvonallal, amely élénk kontrasztot mutat az alapozó színű szemöldökökkel.
A futurista stílust ügyesen ötvözi a szamurájok hajviseletével. Szigorúan hátrasimított copfok, vagy félhosszú egyenes hajak frufruval, geometriai formák, távol keleti hatás.

 Chanel

Az arcnál is a fehér a főszereplő, amely tiszta, ártatlan sminkeket eredményez. Ragyogó bőr és átlátszó árnyalatok a szemhéjon. Fényes kékek, lilák, szürkék, kis fekete farkincával a szemek sarkában. A tekintetet az xxl-es méretű műszempillák teszik hangsúlyossá. A szájak eperszínűek.
A hajak félig vagy teljesen feltűzöttek, s mindent elborítanak a ház jelképei, az elmaradhatatlan kaméliák.


Elie Saab

Elie Saab sminkjei természetesek, rendkívül kidolgozott, enyhén fényes alapokkal. A szemek és az arcpír rózsaszínekkel és narancsos árnyalatokkal játszik, a bőr inkább sápadt, áttetsző.
A kontyokat magasra tűzi fel, Audrey Hepburn stílusában, s ezek a frizurák csodálatos harmóniát alkotnak estélyi ruháival.

Kapcsolódó cikkek:

Sminkek és hajak a párizsi haute couture bemutatókon 2. rész »
Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 1.rész »
Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 2. »

Kapcsolódó képgalériák:

Christian Dior
Armani Privé
Chanel
Elie Saab

Címkék: , ,
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés