Sminkek és hajak a párizsi haute couture bemutatókon 2. rész

Még több álomsmink.

Az álomruhákhoz álomsminkek és hajak is tartoznak, csak így lehet teljes a divat legelegánsabb, legdrágább vonala, a haute couture.


Christian Lacroix

Femme fatale kinézet, Christian Lacroix víziója a latin nőkről. Túlfestett, szürkékkel, barnákkal árnyékolt szemek, hatalmas műszempillák és erős tusvonalak.
A hajakat szoros kontyokba tűzi fel, s piros, korall fonott betétekkel díszíti.Jean Paul Gaultier

Gaultier sminkjeiben kétségkívül az eyeliner a főszereplő. Barokk ihletésű kifestés, amely mégis a húszas évek díváit idézi fel. A szájak kontúrozása izgalmas: teljesen halvány, hússzínú, mégis hihetetlenül érzéki és szexi.
A frizurák az andalúz hagyományoknak felelnek meg, s fésükkel, díszekkel vonják magukra a figyelmet. A középválaszték és a vizes hatású retrohullámok csodálatosan harmonizálnak a sminkekkel.
Valentino

A tökéletes alapozás eredménye a szinte porcelán bőr. A szájon egy csepp fényt rak csupán, hogy ne vonja el a figyelmet a hangsúlyos szemekről, amely ezüstös szürkében, kékben játszik. Ezek a színek az egész szemhéjt befestik, majdnem egészen a szemöldökig. A smink nem akar hivalkodó lenni, szinte átlátszó, s elegánsan átengedi a főszerepet a ruháknak.
A hajak is hasonló elvet követnek, szoros, tekert kontyok, tiszta frizurák, amelyeknél nincsenek elszabaduló tincsek.

 Givenchy

A matt alapozás a szemeket helyezi középpontba. A szürke árnyékok a szemhéjakon füstös hatást keltenek. A pírok barnásak, a szájak nem túl hangsúlyosak. Az egész smink tiszta és természetes, nincsenek tusvonalak, vagy fekete ceruzával rajzolt vonalak. Finom, balerinás kinézet.
A hajak is lágyak, költöiek, egyenesek, vagy lazán hullámosak, oldalválasztékokkal. Inkább minimalista hangulat.

 


Kapcsolódó cikkek:

Sminkek és hajak a párizsi haute couture bemutatókon 1. rész »
Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 1.rész »
Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 2. »

Kapcsolódó képgalériák:

Christian Lacroix
Jean Paul Gaultier
Valentino
Givenchy

Címkék: , ,
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés