Sminkelj okosan

Sminkeléssel szinte bármelyik nő megszépíthető. Ehhez viszont meg kell tanulni ízlésesen kipingálni magunkat, elkerülve a sminkbakikat, amikkel nemcsak elcsúnyíthatjuk magunkat, de még öregebbé is változtathatjuk.

Sminkelés előtt minden alkalommal tisztítsd le az arcod minden pontját, még a szemhéjad is, a bőrödnek megfelelő készítménnyel. Ezután jöhet az alapozó felvitele a megtisztított területre egészen nyakig.  Hosszantartó hatást érhetsz el, ha a szemhéjadat is vékonyan bekened alapozóval.

Ezután óvatosan rajzold körbe ceruzával a szemed a kiválasztott szemfestékhez illő árnyalattal. Fülpálcával gyengéden satírozd el a ceruza vonalát, így a végeredmény még természetesebbnek tűnik majd. Ezután jöhet a szemedhez passzoló minimum két-háromszínű szemhéjfesték. A sötétebb árnyalatot a ceruzával megrajzolt részre ajánlott felvinni, nem túl vastag sávban. Ezt követően egy árnyalattal világosabb festéket tegyünk a szemhéj felső részére, kissé összemosva az előző színnel. Végül közvetlenül a szemöldök alá kerüljön a fehér, gyöngyházfényű, illetve más világos csillogó árnyalat, mellyel ragyogóvá varázsoljuk a tekintetet. Ez a technika az összes szemtípusnál alkalmazható, ha nem használsz túl erős színpalettát.


Spirálok közül legjobb, ha a szempilladúsítót választjuk, mivel ezek általában speciális kefével rendelkeznek, így elkerülhetjük a pillák összetapadását. Ajánlott hetente egyszer bő vízzel átmosni a kefét, így megszabadul a szemhéjpúder-szemcséktőlvagy a beleragadt szempilláktól.

Az alsó pillasort nem fontos minden esetben kiemelni, főként akkor nem, ha nem minőségi terméket használsz, mivel a festék lepereghet és szétmaszatolódhat a szemkörnyéken.


A szemöldök formázása is fontos a szép végeredmény érdekében, hiszen igencsak meghatározó szerepet tölt be az arcon. Ügyeljünk arra, hogy ritkításkor megmaradjon a természetes lágy íve. Aki nem rendelkezik sötét, dús szemöldökkel, az bátran húzza kis szemöldökceruzával vagy használhat szemöldökpúdert is. Utóbbi módszer természetesebb hatást kelt.


Az ajak kiemelése csak abban az esetben ajánlott, ha nem a tekintetünkre akarjuk fektetni a hangsúlyt.  A szolid színekben kapható szájfénnyel elkerülhetjük a bohóc effektust. A pasik nagy része úgysem rajong a rúzsos ajkakért.


Lefekvés előtt mindenképp szánjunk öt percet sminkeltávolításra és a szemápolásra. Langyos vízzel kezdjük a tisztítást, majd használjuk sminklemosó terméket. Szemkörnyékápolót is ajánlott használni, ha szükségét érzi a bőrünk. Végül hidratálással zárjuk a napot, mielőtt álomra hajtanánk a fejünket.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés