Solve Sundsbo, napjaink egyik legnevesebb divatfotósa

Solve Sundsbo az egyik legnagyobb újítója a kortárs képkészítésnek. Szakmájában a vizuális kísérletezés iránti elkötelezettsége tette híressé. A legnagyobb márkák, és a leghíresebb modellek dolgoznak vele, karrierje megállíthatatlanul ível felfelé.
Sundsbo Norvégiában született és nőtt fel. Karrierje akkor kezdődött, amikor úgy döntött otthagyja szülőföldjét és az Egyesült Királyságba költözik. Itt kapott egy lehetőséget, ami örökre megváltoztatta az életét. A neves fényképész Nick Knight felajánlott neki egy személyi asszisztensi posztot, amit Solve természetesen elfogadott.

Portfóliójában a felső kategóriás divatmárkák, és a legnépszerűbb magazinok szerepelnek. Olyan nevekkel dolgozott együtt, mint  Armani, Etro, Givenchy, Hermés,YSL. Készített anyagokat a Harper’s Bazaar, az i-D, a japán Vogue és a Numéro számára is. Több rövidfilm rendezőjeként is számon tartják, például a Nike vagy a Gucci reklámfilmjei kapcsán.Solve Sundsbo egy igazán sokoldalú fotográfus, akinek képei gyakran úgy tűnnek mintha utómunkával változtatták volna meg őket, pedig a valóságban szinte semmit nem kell retusálni rajtuk.
A fotósnak az a véleménye minderről, hogy bárki készíthet egy képet, amit később tökéletesre retusál, az igazi fényképészt azonban pont az érzékenysége, az újításra való hajlama és a kockázat vállalás teszi művésszé. Szakmabeliként Tom Ford így jellemezte Sundsbo munkáit „Erőteljes, gyönyörű és mindig friss!”.Kapcsolódó cikkek:

Egy őrült fotós alkotásai »
Top 10 - A legjobb nemzetközi divatfotósok  »
A sztárok elsőszámú fotósa »
A fotósok gyöngye  »
Chris Heads divatfotós »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés