Solve Sundsbo

Divatfotós

Solve Sundsbo norvég fotográfus 1970-ben született. Tíz éve költözött Londonba hogy szerencsét próbáljon, s miután elvégzett egy fotótanfolyamot, felkérést kapott Nick Knight fotóstól, aki épp asszisztenst keresett.

Szerencsés volt, hogy ilyen mesterre akadt, mert egy fiatal fotós számára kevés jobb hely létezik a karrierje kezdéséhez! Hiszen Knight nem csak a világ egyik legvizuálisabb divatfotósaként ismert, népszerűségét annak is köszönheti, hogy az ő Show Stúdiója a divatfotózás művészi határait feszegeti.

Sundsbo szívét-lelkét beleadta a munkájába és keményen dolgozott, aminek hamar learathatta gyümölcsét, hiszen portfoliója minden divatfotós álma: olyan tervezőknek fotózott, mint Yves Saint Laurent, Dior, Gucci, Hermès, Bally és Armani. A rövidfilmek világában is kipróbálta magát Alexander McQueennel karöltve. Több címlapot fotózott a Dazed & Confused magazinnak, valamint a Pop magazinnak is készített címlapfotókat Stephanie Seymour szupermodellel.

Sundsbo eltökélten harcol a középszerű fotózás ellen. Gyakran panaszkodik, hogy manapság már bárki foghat egy digitális fényképezőgépet, kattintgathat, majd photoshoppal manipulálhatja a képeit, de az attól még nem művészet.

Legutóbb a kínai Vogue áprilisi számának készített lélegzetelállító felvételeket, amelyekkel újabb tanúbizonyságot tett zsenialitása mellett.


Kapcsolódó cikkek:

Béla Borsodi »
Magdalena Frackowiak »
Valóban smink és photoshop nélkül? »
Pejkó Gergő »
Mészáros László  »
Bakcsy Árpád »
Csapó János Gábor »
Viszlay Márk  »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés