Strassz-parádé a Nine-ban

Kaphattatok már ízelítőt tőlünk a Nine című musicalből. Most már hazánkban is játsszák a filmet a mozikban, s aki végignézi, annak garantáltan nem csak egy sztárparádéban, de egy tündöklő jelmez bemutatóban is része lesz.


A Rob Marshall által rendezett film egy rendezőről, Lewis-ról - Daniel Day – és az életében szerepet játszó nőkről szól. Ezeket a nőket pedig nem akármilyen színésznők játsszák: Sophia Loren - Lewis édesanyja, Marion Cotillard - felesége, Penelope Cruz - szeretője, Nicole Kidman - Lewis filmjének főszereplője, Judi Dench,- jelmeztervező, Kate Hudson - a Vogue riportere, és Fergie - prostituált.


Az eljátszott karakterekhez pedig azt kiemelő öltözékek is dukálnak. Mivel a film főként a 60-as években játszódik, természetesen a a kort idéző jelmezek segítenek nekünk visszautazni a múltba. Némi visszatekintést kapunk a 30-as évekből is, melyhez szintén a kornak megfelelő öltözékek társulnak.


A jelmezeket az Oscar díjnyertes Colleen Atwood tervezte. Colleen összesen két Oscar-t zsebelt már be, a Chicago és az Egy gésa emlékiratai című filmekért. Valljuk be, a Nine sem lehetett könnyű feladat. Olyan szempontokat kellett figyelembe venni jelmezek megtervezésénél, mintha sima kollekciót készített volna. Dekoratív anyagválasztás, kornak megfelelő formák illetve elemek, a mozgást szabadon biztosító, a testre mégis tökéletesen illeszkedő megoldások…Ruhadarabok terén a fehérnemű kapta a főszerepet a filmben, gyönyörű, drága csipkékkel és kellékekkel dúsítva.A Nicole Kidman által viselt, dívát idéző estélyi ruhák káprázatosan állnak a színésznőn, és nagyszerűen illenek az általa megformált karakterhez. Egyszerű, mégis a luxust idéző szabásvonalak illetve hajtások jellemzik ruháit.Személyes kedvenceim a Kate Hudson által viselt darabok, melyek egy jól öltözött, divatmagazin riporteréhez illenek, s azért is emelném ki őket, mert napjainkban is megállnák a helyüket bárhol, hiszen még hétköznap is nagyszerűen hordhatók.Fergie kosztümjei  egy prostitúciót űző nőhöz nagyszerűen passzolnak, nem mondanám annyira szépnek őket, de az ő esetében nem is ez volt a cél.A leglátványosabbak a Swarovski kristályokkal díszített öltözékek, azok közül is a Kate által hordott, 60-as években oly népszerű tervező, Paco Rabanne ruháit fölidéző strasszos ruha a legszebb.A háttértáncosok pedig, mintha kristályfürdőztek volna. 36 ilyen ruhadarabot láthatunk a filmben, melyet 9 különböző fajta, 35 különböző méretű és 22 színárnyalatú kristály kelt szinte önálló életre.


A strasszokkal díszített kosztümökre pedig egyenként lettek fölrakva az apró kövecskék,a  kivitelezőknek nem kevés idejébe telt fölhelyezni azokat.


Illesztés előtt az apró kristályokat forró platnira helyezik, ami megolvasztja a rajta található ragasztót, aztán így rögzíthető a textilhez.


 

Kíváncsi lennék, hány ilyen kis kövecskét szórtak el a próbák illetve a forgatás alatt.


Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés