Szakértőképző 1.

Ismerd fel az eredetit!

El akarnak neked adni egy hamis Louis Vuitton táskát eredetiként? Azt hiszik, hogy olyan könnyű téged átverni? Iratkozz be a szakértőképző tanfolyamunkra – vagyis olvasd el a cikkeket –, és könnyedén kikerülöd majd a csapdákat.

Kutasd fel, hogy létező modellről van-e szó. Hogyan vehetnél például egy fekete Vernis-modellt, ha sohasem árultak ilyet? A márka honlapján utánanézhetsz.
Túl olcsónak tűnik az ára? Valami nem stimmel, bármennyire is kecsegtető az ajánlat. A Louis Vuitton drága márka, ezt tudomásul kell venned, ráadásul még le sem értékeli termékeit egy-egy szezon végén túlságosan, maximum 15%-ot enged az árból.
Légy tisztában alapvető dolgokkal, vagy érdeklődj az üzletben! Egy Speedy-modellnek például soha sincs szürke bélése, mindig bézst használnak.

Az öltések mindig egyenletesek az eredeti modellnél, nem úgy a hamisítvány esetében. A fogantyú tövében például mindig öt öltés van.
Nem feltétlenül baj, ha az LV monogram fejjel lefelé áll, például a Speedy-, Papillon-, Keepall-modelleknél, mert ezeket egy darabból gyártják, de a monogram esetében mindig olvashatóan állnak a betűk.
Az eredeti betűtípus, amelyet a belső címkén látsz, igencsak speciális, habár a hamisítók már szinte az összetéveszthetetlenségig leutánozták. Kétségeid lehetnek, ha az o betű túl kerek.
Külső címkék csak a Vintage-modelleken találhatók, az újakon soha.
Nejlonnal bevont a fogantyúja? Még véletlenül sem. Csak nem képzeled, hogy az elegáns LV üzletekben így árulják?
Amikor eredeti Louis Vuitton táskát veszel, lesz mellette egy kártya, amelyen az áll, hogy Louis Vuitton és az alapanyag, amelyből készítették, egy kis füzet arról, hogyan vigyázz a termékre (ez nem szabály, de legtöbb esetben igaz), valamint egy kártya franciául a modell nevével és a vonalkód.
Egy kódszámot mindig tesznek valahová a táskára, bár néha nehéz rábukkanni. A Houston-modellnél például a fémkarika alatt olvashatod. Ez két betűből és négy számból áll, s azt jelzi, hol és mikor gyártották.
A porfogó zsákon, amelyben a táskákat árulják, csak egy LV jelet találsz, de sohasem feliratokat vagy a teljes márkanevet. 2004 előtt ezek a zsákok pamutból készültek, ma már lenvászonból.
Ha egy LV pénztárcát dobozban kínálnak neked, s az belül fehér, biztosan egy hamisítvány akadt az utadba.

Végezetül egy szerény kérdés: ha eredeti Louis Vuittont szeretnél vásárolni, miért nem a márkaüzletben teszed? A kényeztetés, amelyben ott részed lesz, egyedülálló, ne vondd meg magadtól az élményt, ha már ennyi pénzt kiadsz! Ja, hogy inkognitóban akarsz maradni? Bocs. Akkor javaslom a hivatalos website-okat: www.louisvuitton.com vagy www.eluxury.com. Ott biztosan eredetit találsz.
De megsúgom, ha nem akarsz vásárolni, vagy egyelőre nem engedheted meg magadnak, akkor is hasznos kis leckét kaptál, hiszen bármikor lecsekkolhatod barátnőd vagy főnököd táskáját, amelyről büszkén állítja, hogy valódi...

Ugye, már te is felismered az eredetit?

Kapcsolódó cikkek:

Hol vásárolnak a gazdagok? 1. rész »
Louis Vuitton »
A világ legdrágább táskái »
A világ legdrágább cipői »HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés