Személyre szabott

3.rész: vörös haj, szeplők és zöld szemek

Ezúttal Jónás Kata  sminkmester tett eleget felkérésünknek, amelyben vörös, szeplős lányoknak segít megtalálni a legelőnyösebb sminket.Felhasznált termékek:


Alapozó: Teljesen áttetsző alapozó
Szem: MAC Paint Pot Groundwork krémes szemhéjfesték, natúr, fahéj színű, Mac Teddy szemceruza, bronzos-barnás színű, Bobbi Brown bronz palettájáról a fénylő-aranyló színárnyalat, sötétbarna, vagy fekete szempillaspirál
Orca: Üde rózsaszín pirosító
Száj: Áttetsző, üde málnaszínű szájfény

“Ha sminkről van szó, kedvencem a fehér bőrű, szeplős, zöld szemű, vörös hajú típus, mert egyszerre igézőek és szexisek, kislányos bájuk pedig a szeplőkben rejlik, emiatt nagyon jól sminkelhetők. Egy nappali sminket készítettem számukra, de az alkalmi smink is megragadta a fantáziámat! Ha alkalmi sminket készítettem volna, akkor biztos, hogy lilával hangsúlyoztam volna a szemeket, mert a lila különböző árnyalatai csodásan kiemelik a smaragdzöld szemeket. Az igazán csábos pillantásért nem kell mást tenniük, mint lila szemhéjfestéket használniuk, de a szem belső kontúrját is behúzhatják lila szemceruzával. A merészebbek lila szempillaspirállal is megbolondíthatják sminkjüket.

Ennél a nappali sminknél most natúr színeket használtam, a fahéj árnyalataival finoman árnyékolva a szemeket. Az árnyék a mélyítő vonalig tart, onnan kifelé puhán elsatíroztam, a szempillák tövébe pedig bronzos-barnás szemceruza került, amelyet szintén finoman elsatíroztam. Tulajdonképpen, ennél a pontnál már készen is lehetne a sminkünk, de én úgy gondoltam, hogy még izgalmasabbá teszem egy aranyló csillogással, amelyet Bobbi Brown bronz palettájáról választottam, és egy nagyobb ecsettel puhán átsatíroztam. Ennél a típusnál sokan szeretik a karamelles árnyalatokat, de én most egy babás, porcelános rózsaszínt választottam pirosítónak, melynek fénye még szebbé teszi, és kiemeli az arc hófehér frissességét. A szájra egy málnás színt tettem, de nagyon jól illenek ehhez a típushoz a natúr, nude árnyalatok is.”

Kata tippje:

Aki szereti ezt a természetes hatást és színeiben hasonló típusú, de nincsenek szeplői, csalhat egy icipicit a kislányos báj érdekében. Nem kell más hozzá, mint egy puha hegyű, melegbarna szemceruza, amivel apró kis pöttyöket helyezhetsz el az orrnyergedre és környékére. Mindezt finoman és aprólékosan dolgozd ki, nehogy szembetűnő legyen a csalás!


Kapcsolódó cikkek:

Személyre szabott »
Személyre szabott  »
Shu Uemura, a sminkelés művészete »
Monet a szemhéjon, Rubens az ajkakon. »
A smink és a frizura önbizalmat ad  »
Levegőt a bőrnek! »
Jónás Kata »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés