Szülés után

Kriszta arányos testalkatú lány, akin mindenhol csupán egy cseppnyi felesleg van.

Mielőtt elkezdenéd, EZT feltétlenül olvasd el! 

Kriszta arányos testalkatú lány, akin mindenhol csupán egy cseppnyi felesleg van. Éppen csak annyi, amennyi szülés után rajta marad az emberen, aztán, amikor már vége a szoptatási időszaknak szépen el is tűnik róla. Krisztán most a fáradtság jeleit látom, a kisbaba  első éve igencsak megviseli a legtöbb anyukát. S bármennyire örömteli fáradtság ez, az ember kinézetén ez egyáltalán nem változtat.
Mindössze annyit lehet felfedezni, hogy az anyuka érdeklődésének és figyelmének  középpontjában most nem a saját kinézete áll, szinte el is feledkezik arról, hogy nő és  valaha kellemes külseje volt. Elhatároztam, hogy Krisztát olyan ruhadarabokkal fogom kényeztetni, amelyek egy csapásra megváltoztatják viszonyát mostani külsejével, s újra örömmel nézhet tükörbe.
A felszedett kilókat okos öltözködéssel eltüntetjük, a sokévi sportolás miatt túlságosan izmos vádliját pedig nem mutogatjuk, és kész.

Előtte:

Egy vastag kötött pulcsi nem is tudom most hirtelen, hogy kinek állhat jól… Naomi Campbell? Nem, még neki sem…

No, és ha ezen a  vastag pulóveren még a vízszintes színes csíkok támadásának is ki vagyunk téve?

S ha mindezt még tetézzük egy oldalzsebes nadrággal? Azt hiszem a nyolcéves lányomnak sem engedném, hogy felvegye ezt a legkevésbé sem előnyös szerelést. (nem mintha érdekelné úgy egyébként a véleményem…)

Balra: Nem arról van szó, hogy el kellene felejtenünk a vízszintes csíkokat, csak amennyire lehet halványak legyenek, szinte egyszínűek. A hosszú felső lazán követi a test vonalát, a dekoltázs és a lánc függőleges vonala megtöri a szélességet. A  fehér nadrág teljesen sima, egyenes vonalú, nincs rajta semmi zseb, díszítés sem, ezért egyáltalán  nem erősít. Az egész összeállításnak monokróm hatása van.

Középen: Szűkített vonalú kabát nagy gombokkal és lefelé bővülő ujjakkal. A vastagabb vádlit egy hosszú csizmával tökéletesen el lehet tüntetni. A sál, a kalap pikánssá teszi a megjelenést. Érdemes odafigyelnünk a részletekre. Egy vicces ujj, néhány izgalmas kiegészítő, vagy nagyobb gomb egyéniséget kölcsönöz a kinézetnek, stílusa lesz.

Jobbra: Poncho és pulóver keveréke,  késő őszi délutánokra, amikor az ember babakocsit tologatva is szeretné modern, fiatal, ugyanakkor laza külsejét megőrizni.  A bő fazon az átlós vonalaknak, a harang ujjnak köszönhetően nem kövérít, s így sikerült bebizonyítanom, hogy nem vagyok a pulóverek ellensége. A láb vékonynak látszik alatta a szűkszárú nadrágban. Nem is lehetne  a pulcsi nagysága miatt semmi mást viselni hozzá, képzeljük csak el, mekkorának mutatná a testet, ha bőszárú nadrágot, uram bocsá’ még leírni is vétek, egy bő szoknyát adtam volna  alá.

 Itt kell beszélnem a fehér cipőkről, hiszen egy fehér nadrágnál biztosan sokan természetesnek éreznék, hogy fehér lábbelibe bújjanak. Nos, ez az egyik határozott soha és tilos, pedig ritkán mondok ilyet. A fehér cipő közönséges, nem illik semmihez, minden összeállítást ócskává tesz. Régen áthágtuk már azt a szabályt, hogy a cipő mindig egy árnyalattal sötétebb legyen a viselt ruhadaraboknál, lehet egy lábbeli világos,  de csak testszínű, arany, ezüst bézs, homok, mindegy, csak fehér ne. Egyszerűen nem fér össze a jó ízléssel. Az edzőcipők, sportcipők megmenekülnek e csúnya besorolás alól.

Balra: Tudom, kell, hogy legyen a nőnek egy fekete nadrágja. Semmi bajom a fekete nadrágokkal. De csak egy! Nem kell belőle öt-hat darab! Ha netán valaki abba a hibába esne, hogy kinyitja a szekrényét és ott sorakoznak a legkülönbözőbben egyforma fekete nadrágok, akkor túlzásba esett. Ideje lenne elhinni, hogy e szent ruhadarabon kívül számtalan más lehetőség is kínálkozik az alkat soványítására.
A hibát tovább fokozzuk, ha a szekrény másik oldalán csupa színes felső várakozik arra, hogy a fekete nadrághoz párosítsuk. A fekete szinte csak a monokróm szabályoknak megfelelően vehető fel. Tiszta fekete, vagy legalábbis domináljon a fekete, külső vagy belső függőleges vonalként, s akkor, de csak akkor belecsempészhetünk élénk árnyalatokat. Én is ezt az elvet követtem Kriszta esetében.
A rövid bőrdzseki egyébként monokróm változatban optikailag nyújtja a lábat.

Középen: Egy farmerkabát széles kihajtója segítségünkre lehet a csípő keskenyítésében. Hogy miért? Mert a váll megy szét, a csípő pedig össze.
Ha szoknyát vagy ruhát húzunk  térdig érő kabátunk alá, a legszebb, ha ugyanolyan hosszú mindkettő. Furcsán felborulnak az arányok, ha tíz, húsz centi kilóg a kabát alól. Egy hosszabb kabáthoz viszont szép lehet akár rövidebb szoknya is.

Jobbra: Na jó, néha játszhatunk a kontrasztokkal, ha látjuk, hogy nem követünk el nagy hibát vele, s azért a fekete alatt kivillan a törtfehér monokróm vonal is. A bő ujj, a széles dekoltázs izgalmas ellenpontja a szorosan összefogott vékony derék.
Amikor ilyen szűk szoknyát vásárolunk, ne csak azzal foglalkozzunk, hogy beleférünk-e. Sétáljunk benne, ha van merszünk kilépni a próbafülkéből, ha nincs, akkor odabent, két lépést erre, kettőt arra. Ha olyan pici a próbafülke, hogy egyetlen lépést sem tudunk tenni, akkor abba az üzletbe többet ne menjünk be.  Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a próbafülkénkben szék is található, akkor feltétlenül üljünk le, próbáljuk ki a szoknyát. Félelmetes dolgokra derül fény egy-egy ilyen tudományos kísérlet alkalmával, s lehet, hogy az egész vásárlás meghiúsul. Például nem lehet leülni benne, esetleg menni sem, csak apró léptekkel tipegni. Ha le is lehet ülni, akkor elképzelhető, hogy nagyon viccesen felcsúszik a szoknya olyan részeket kivillantva, amelyet egyáltalán nem akartunk mutogatni, s még sorolhatnám…

Szeretem a tweed anyagot  mintákkal párosítani, s úgy tűnik, nem tudtam elvonatkoztatni az őszi babakocsi tologatás gondolatától. Természetesen nagyobb motívumokat használtam, mert Kriszta alkata ezt kívánja, s a  pamut felsőt úgy választottam ki, hogy már az üzletben rájöttem trükkjére. A zipzár melletti húzás, ráncolódás tökéletesen eltünteti a hasat!

Kapcsolódó cikkek:

A 46 éves csitri  »
Elmosódott részletek »
Majdnem tökéletes »
Rövid derék, hosszú láb  »

Kapcsolódó képgalériák:

Szülés után

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés