Tavaszi sminktrend - 2. rész

A legújabb trendeket bemutató sorozatunk második részében már az erőteljesebb smink felé vesszük az irányt, a Dior útmutatása alapján. Jellemzői: erőteljes, füstös szemfestés, pasztell ajkakkal és enyhe pírrel.

Bár ez már a tavaszi kampány, az árnyalatok mégis elég hűvösek, első ránézésre inkább tűnik téli sminknek, mint tavaszinak. A domináns színek a szemeken: a lila, a fehér, a szürke, a világostól a sötétig. A szánkra és az orcánkra halvány barack vagy rózsaszín kerüljön, de csak épp egy leheletnyi. A körömlakkok a két végletet képviselik, vagy majdnem láthatatlan vagy sötét, metálos szürke.


A kollekciót a finom és elegáns csipkék ihlették. Éppen ezért, ezek a sminkek inkább az esti programokhoz valók. Az erőteljes füstös-lilás szemfestéshez a finom arcpír és száj dukál, különben pont az ellenkező hatást érjük el, mint, amit szeretnénk. A hangsúlyos kikészítéshez kerüljük a túl sok és hivalkodó ékszert és az agyonbonyolított frizurákat. Ha mindent egyszerre szeretnénk, megjelenésünk közönséges és olcsó hatású lesz.

Ha valaki nappalra is kedveli a hangsúlyosabb sminket, annak is jó választás a Dior kollekciója. Csupán arra kell ügyelni, hogy a szemeket ne a legsötétebb színekkel emeljük ki, mert az a nappali fényben még drámaibb hatást kelt.
A megfelelő körömlakk kiválasztása is fontos kérdés. Akinek rövid, de szép formájú körmei vannak bátran használja a csillogó sötét szürkét. Vigyázat, egy ilyen erős és feltűnő szín csak a tökéletesen manikűrözött kezeken mutat jól!
Ez a smink remek választás, ha szép és elegáns megjelenést szeretnénk, a kulcs csupán a megfelelő arányokban rejlik.

 

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés