Téli divat 2008-2009

Tudjuk, hogy javában tart a január, és indulásunkkor talán már kissé elkésünk a téli divat taglalásával.

Vagy más megvilágításból látjátok általunk az idei irányzatokat. Vagy tanácsaink alapján a meglévő ruhadarabjaitokat másképp veszitek fel. Vagy hiányzik még egy fontos darab az idei összeállításaidból, amelyre pont most találtok rá. Valami haszna lesz ennek az elemzésnek, ebben biztosak vagyunk...

CsipkeNéha a blúzokon jelentkeznek a csipkék, néha úgy, hogy szinte tetoválásnak tűnnek. A csipke mindig szexi és nőies, főleg esti viseletre. Könnyű azonban túlzásba esni vele, nem szerencsés, ha az egész öltözék tiszta csipke, ízlésesebb, ha csak jelzésértékű. A csipke nem szép, ha olcsó és silány, csak az igényes, jó alapanyag lehet finom és elegáns. Ellenkező esetben közönségesnek tűnik, és viselőjét is ily módon minősíti.

Az angol vidéki chicA kockás iskolai szoknya ismét helyet követel a szekrényedben. Csakúgy, mint a selyemkendők, az átvetős táskák és a barna bőrcsizmák. Kockás szoknyádat kis kardigánnal, selyemblúzzal vedd fel, s ha egy kis bársonyt is belekeversz az egészbe, még bohém is lesz a megjelenésed. Ez a kockás szoknya azonban nem minden esetben az a kis lolitás, rakott, mini típusú, hanem egy hosszabb, decensebb változat. Ha olyan merész vagy, hogy a kockásat van bátorságot mondjuk rombusz mintákkal párosítani, akkor senki nem mossa le rólad idén a „fashionista” jelzőt.

Petróleumkék

Az alkalmi öltözködés fő árnyalata a kék. Mondhatnánk úgyis, hogy a kék az új fekete. Elegáns és diszkrét, főleg teljesen monokróm változatban, vagy legjobb barátjával, a feketével kombinálva. Cipő, kabát, szoknya, idén szinte minden kékre vált. Tinta, tengerész, sötét, vagy majdnem fekete. Próbáld fel kék összeállításodat fekete lakkcsizmával. Nem hibázhatsz. De összehozhatod barnával, zölddel, variálhatod több árnyalattal, a kék rendkívül készséges szín, szereti a társaságot.

Vadállatok

Érzed a dzsungel hívását ? Ha igen, feltétlenül szerezz be valami állatmintás cuccot. A stílusok sokaságát kínálja neked ez az irányzat. Lehetsz díva vagy bohém, esetleg rocker, de a luxus fajtából. Ruhácskák, nadrágok, kabátok, szinte bármi lehet állatmintás. Van, aki forrón szereti és tetőtől talpig vadmacskának öltözik... Hát, nem tudom... Lehet, hogy a kevesebb, több elvét követve egy egy részlet elegánsabb megoldás lenne.

Halvány rózsaszín

Elegáns, finom árnyalat, ideális azoknak, akik a nőiességet, a lágyságot keresik. Rózsaszínbe burkolóznak a kabátok, púderként szállnak a lágy anyagokból készült szoknyák, blúzok. A gyerekkor édes emléke elevenedik meg a ruhatárunkban, s ártatlan színűre festi a szőrmekabátokat, az estélyi ruhákat, a fodrokat. Barátai az arany, a fekete, testvérei az egyéb pasztellszínek. Hordhatod csíkos harisnyával és kiscsizmával.

Öv mindenen

Vége a babydoll korszaknak. Isten veled mell alatt elvágott fazonok, amelyek jótékonyan takarták a hasnál csoportosuló kisebb hurkácskákat! Ami kötelező stílusgyakorlat t, télen, az az összeállítás végére odabiggyesztett öv. Ezzel mindent összefoghatunk, inget, pulcsit, blézert, kabátot. Ha vastag a derekad, de nem szeretnél kimaradni ebből az irányzatból, akkor fogd össze egy vastag övvel az ingedet, s a tetejére vegyél még egy kardigánt is. Azt mondják, mindenkinek lehet 60-as dereka, csak ismerni kell ezt a trükköt...

Szőrme

Szőrme, minden mennyiségben, igazi vagy mű, szinte mindegy is, pénztárcád vagy meggyőződésed szerint vásárolj. Ha kabátra nem futja, ne aggódj a szőrmemellény talán még nagyobb divat, mint nővére, a kabát. Sőt, elég akár egy stóla is ahhoz, hogy kövesd a divatot. Főleg természetes színeikben jelentkeznek a szőrmék, s legfőbb szerepük, hogy egy csipetnyi luxust kölcsönözzenek megjelenésednek

Barokk gallérok

Fojtogatnak és kényelmetlenek, de hát a divat diktál... Nem kötelező persze követni, sőt. Aki beleesik a csapdába, az később ne panaszkodjon, hogy legszívesebben letépne magáról bizonyos darabokat. Visszatérve a gallérokhoz. Minden érdekesség a nyak köré csoportosul, masnik, tüllök, fodrok, sálak. Talán azok a blúzok elviselhetők, amelyeket nyaknál meg kell kötni egy masnira.

BalerinákMintha Degas festményeiből léptek volna ki a nők. Tüllös szoknyák, romantikus ruhák, bársony. Derékra feszülő felsők, mély dekoltázzsal. A kis balerina kardigán kötelező kiegészítője ennek a trendnek.

Fényes

Divat minden, ami flitteres, metál, kövekkel, ékszerdarabokkal kirakott. Legyen az egy miniruha, vagy egy bő felső, esetleg kabát, öv. De még egy csizma vagy egy kiscsizma is lehet kövekkel, szegecsekkel kirakott.

Folklór

A divat minden évben merít inspirációt a folklórból. A hippi hangulat idén egy elegánsabb stílusra váltott.
Nappali viseletek díszítésekkel, bőr, szőrme vagy farmermellényekkel. Ha túlzásnak találod a teljes folklór megjelenést, elég, ha egy-egy feltűnő darabot választasz ebből a stílusból s a többi ruhadarab, amit viselsz egyszerű és sima. Voksolhatsz amellett is, hogy csak a kiegészítőkkel érzékelteted a folklórt, hosszú láncok, átvetős táska, hosszú sálak, rojtos csizma.

 

 

 

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés