Téli sportdivat

A hideg beköszöntével nemcsak a kandallóban lesz meleg, hanem a télisportokat kedvelők szívében is.

Erre szerencsére egyre több lehetőség van: a síelés mellett, snowboardozni, curlingezni vagy akár szánkózni is lehet. Ennek ellenére sokan egyszerűen ódzkodnak csupán a hideg szó gondolatától is, nekik maradnak a fittnesz termek és a sportolásra alkalmas klubok.


A téli sportok szerelmeseinek manapság már nem kell messzire menniük, hiszen használható hóra hazánkban is lelhetünk, de ha komolyabb pályákra vágyunk, néhány órás autózás után azokat is megtalálhatjuk Szlovákiában, Ausztriában és Szlovéniában… Talán a síelés az a sport, ami szinte kortól független, hiszen alig három éves kortól kezdve, aggastyánok is róhatják a hegyeket. A divat szele azonban itt is folyamatosan végigsöpör, egyáltalán nem mindegy, hogy mit, mivel és hogyan hordunk.

 

A sí nagyon jó sport, kalóriaégetésben jeles, hiszen erős állóképességet igénylő, így fontos az előedzettség, például a futás, bringázás, aerobik. Mivel komolyan igénybe veszi az ízületeinket, figyelnünk kell a megfelelő sífelszerelésre is, hiszen a jó minőségű biztonsági kötések és a bokát szorosan körülfogó sícipők sem tudják egy esetleges esésnél 100%-osan kiküszöbölni a sérüléseket. A síléc természetes velejárója a hossz csökkenése, hiszen így válik könnyebben irányíthatóvá és forgathatóvá. A gyártók ezért manapság egyre több léctípussal rukkolnak elő. Kezdőknek általában a könnyű felépítésű lécek ajánlottak!Elengedhetetlen a megfelelő ruházat, aminek nemcsak melegnek kell lennie, hanem vízállónak és légáteresztőnek, legfőképpen a kezdőknél, hiszen olykor-olykor az eséssel is számolniuk kell. A síruha azonban mindig követi a divatot, így öltözködésben tökéletesen a trendnek megfelelően nézhetünk ki! Széles palettából válogathatjuk össze a leginkább a stílusunkhoz illő kollekciót. A színes darabokkal könnyen feldobhatjuk a szürke hétköznapokat. Hódítanak a pink, a piros és a világoskék, mintás, kockás variációi, azonban továbbra is örök divat a fekete és a fehér. A tarka darabokon kívül fordítsunk nagyobb figyelmet a kiegészítőkre: a kesztyűk, sálak, sapkák, szemüvegek tegyék még dinamikusabbá az amúgy is feltűnő megjelenést!


 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés