Természetes, regeneráló szépségtippek

Reggeli, puffadt arc, karikás vagy vörös szemek, kócos, száraz szénakazal. Ilyen és hasonló problémákkal ébrednek nők és tinilányok milliói a földön, mikor reggel a tükörbe néznek egy átbulizott éjszaka után. Ilyenkor tétlenül állunk tükörképünket bámulva, és azt kívánjunk, bár jönne a jó tündér egy kis varázslattal. Most elárulunk néhány trükköt, mellyel te magad is helyrehozhatod külsődet a reggeli káoszban.

Sokszor előfordul, hogy az ember reggel nincs éppen a topon, a bajt pedig még tetézheti, hogy a probléma elhárításához szükséges kellékek sincsenek birtokában. Nem kell rögtön kétségbeesni, néhány mindennapos otthoni tárggyal és egy-két egyszerű trükkel mi is segíthetünk külsőnkön, még mielőtt a pasink türelmetlenül kopogtatni kezdene az ajtón. Természetes  megoldásaink azoknak is hasznosnak bizonyulhatnak, akik érzékenyek a különböző kozmetikumokra, illetve kevésbé bíznak a smink erejében a vegyszerek miatt.Püffedt arc:

Ez a jelenség reggelente szokványos tünet, oka pedig az, hogy éjszakánként folyadék halmozódik fel arcunkban. Persze megelőzhető, ha az ember betartja, hogy közvetlenül lefekvés előtt nem eszik, illetve nem iszik sokat és lehetőleg két párnával alszik. Az utólagos megoldás sem bonyolult, csupán egy kis zöldteára, forró vízre vagy kávéra van szükség. Ezek az italok ugyanis valóban segítenek a folyadékot eltüntetni arcunkról és reggelente a zöldtea nyugtató hatással is van szervezetünkre.

Karikás, duzzadt szemek:

Habár kicsit furcsán hangzik, de a tea nem csak az arcon, de a fáradt szemeknél is hasznunkra válhat, hiszen filterét szemünkre helyezve néhány perc alatt csodákra képes. Annyit kell csak tennünk, hogy előző este leforrázás után betesszük a hűtőbe, majd reggel, mikor használni szeretnénk, a szemünkre helyezzük.

Száraz haj:

A kezelhetetlen, száraz hajra nagyon jó megoldás a méz és tej kombináció. A megszokott samponunkba keverjünk egy kevés tejet és egy kanál mézet. Ettől garantáltan visszanyeri fényét a haj, puhává és selymessé válik. De megoldás lehet az avokádó is, amit miután szétnyomtunk, felviszünk a hajra, majd leöblítjük és a megszokott samponnal megmossuk a hajkoronánkat.

Száraz bőr:

A víz a test és a lélek energiaforrása. A nyugtató, levendulás, forró fürdő pedig nem csak ellazít, de a száraz bőrre is hatásos lehet. Ha egy kis közel-keleti trükköt is belecsempészel, az eredmény garantált. Fürdés előtt dörzsöljük át testünket egy durva szövésű pamutkendővel, zuhanyozzunk le, és csak ezután üljünk bele a forró fürdőbe. 10 perc és máris szebbnek látjuk magunkat és a világot!

A lényeg a természetesség, és hogy testünk megkapja azt a törődést, mely által mi is jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Címkék: , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés