Tévedni sztár dolog

Alien jelmez, diktátorszerelés, férfi csipkepongyola és fodrok, míg a szem ellát. Ezek az elmúlt év legnagyobb divatbűnei, legemlékezetesebb termései, legrohadtabb gyümölcsei. A vigasz csak annyi, hogy legalább pálinkát lehet belőlük főzni. A hírverés nehezen csúszó, karcos szilvapálinkáját. Egészségünkre!

Kezdjük a sort Nicki Minaj-zsal! Mit is mondhatnék? A vörös Versace köpönyeg félúton jár egy hivalkodó vérszívó vámpír és egy középkori hittérítő öltözéke között. Utóbbi már csak azért is lenne kézenfekvő, mert Nicki kiegészítőjeként egyenesen a pápát választotta. A gyónás itt nem segít, a divatbűn halálos! Lady Gagától volt időnk megszokni a tovább már nem fokozható extravagancia ruhalenyomatait, így a meghökkenés részünkről akár el is maradhatna. Ezért inkább a filmrajongók klubjára bíznám annak eldöntését, hogy a főként Alienre hasonlító ruhaköltemény mekkora sikernek is számított a Famme parfüm bemutatóján.

 

   

 

Justin Bieber koncertviseletét illetően sokat gondolkodtam, miféle illatos szóvirágokkal jellemezzem azt. Elsőként a mostanában kedvelt „Oh, my God!” kifejezés ötlött eszembe, de rájöttem, nincs az a szó, ami kellő hűséggel tudná visszaadni a tűzpiros telirakott búvárnadrág szemvakító látványát. Sajnos, a kép kitörölhetetlenül a retinánkba égett! Köszönjük, kicsi Zsüsztin, pont ez hiányzott! Marc Jacobs vörös szőnyeges bevonulása ugyancsak felejthetetlen élményt nyújtott. Úgy hiszem, ez csak valami rossz tréfa lehetett. Mással nem is lehetne megmagyarázni az áttetsző csipkefelső, fehér alsónadrág és Napkirály korabeli csattos cipő együttesét. Gondolom, ezt most egyesek a drága anyanyelvünk szófordulatainak és mondásainak sorát tovább bővítve a „Mother of God!” felkiáltással illetik. Megjegyzem, jogosan. 

 

   

 

A következő áldozatunk Lena Dunham. Valahogy nagyon úgy fest, a hölgy indulás előtt megfeledkezett egy apróságról: felöltözködni. A harisnya nélküli lábacskákon viselt sortnak a hosszú ing alatt bújócskázni támadt kedve. Öreg hiba! Ugye Ti nem követitek el? Mert Miley Cyrus bizony megtette. Mintha csak a Mátyás király mese leányzóját utánozná, akin volt is ruha meg nem is. A hiányos öltözet szexi-faktora ezúttal elmaradt. Az énekesnő ellen felhozott vádban az esküdtszéket még a formás lábak sem tudják meghatni.

 

   

 

Az Eden Wood névre hallgató televíziós személyiségnek kikiáltott kislány az ízléstelenség netovábbja. Mindezt nem a csupafodor cukormáz hatás okozza, hanem a tény, hogy Amerika sorozatban gyártja a gyereksztárokat, a piciny, mutogatható Barbie babákat. Jóformán az újszülöttet is gyermekszépségversenyekre cipelik, míg egy napon a kis Miss Texas valamely pedofil pincéjében végzi. Vagy ez csak a filmekben van így? Nem hinném…

Sacha Baron Cohen idén diktátorként feszített. Úgy vélem, elegendő bizonyíték hiányában felmenthetjük a divatbűn vádja alól. Elvégre ez csak egy jelmez, amivel elsősorban nem megjelenni, hanem szórakoztatni akart. Ez pedig némiképp sikerült is neki.

 

   

 

Florence Welch nem tagadta meg nevét. Öltözetében leginkább egy fehér virágszálhoz hasonlított. Ezzel csak az a gond, hogy nem egy üvegházban kellett megjelennie. Részvétünk. Az utolsó meglepetésünk Joliék legszebb lánya, listánk kakukktojása, Angelina. Az Oscar-díj átadóján viselt estélyijét egyes csípős nyelvek porig alázták, míg mások egekig magasztalták. A sokat emlegetett darab szerepelt már nálunk a legszebb ruhák és a legemlékezetesebb divatpillanatok listáján is. Mi az Atelier Versace ruhát drámaisága miatt inkább dicsérjük, mint szidjuk. Az ellentábornak leginkább az erőltetett lábvillantás feküdte meg a gyomrát, mi viszont kellemesen jól laktunk a látvánnyal. Különben meg ilyen porcelánszépségű lábat utoljára nagymamám vitrinjében egy értékes baba testén láttam. Elfogadnám, magamon is!

A többi sokkoló látvány magáért beszél. Lehet rajtuk csámcsogni, kuncogni, de akár szemet is hunyhatunk felettük. Elvégre nem a ruha teszi az … Teszi az magától is!

 

   

 

 

Valaska Rita

 

Kapcsolódó cikkek:

Best of 2012 »

2012 legemlékezetesebb divatpillanatai »

Görbe tükröm mondd meg nékem! »

Dress code: tragédia »

Little Miss botrány »

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés