Téves testképek tébolydája

Bármerre nézek, csupa csodaszép nőket és gyönyörű férfiakat látni. Tökéletesre szabott arcélek, isteni vékonyság, már-már nem is tűnik eviláginak ez a sok csoda lény. Aztán közelebb merészkedem és megborzongok a döbbenettől. A karcsú, hosszú lábú szexbombának elől igencsak domborodik a nadrágja, a markáns arcú fiúcskának pedig alig észrevehető keblei nőttek. Az androgünök világában semmi nem az, aminek látszik.

 


 

 

 

 

Visszafojtott lélegzettel szemléli az ember a bolygónkon bekövetkező változásokat. A változás roppant jó dolog, az élet lételeme, de ha egészségtelen irányba indul el, akkor elkezdünk aggodalmaskodni, vajon mi lesz mindennek a végkifejlete. Nem újkeletű téma a soványság hajszolása, a kifutókat töretlenül uralják a pálcika-testek, a fogyókúra divat lett, az anorexia pedig népbetegség. A legújabb hóbort pedig az, hogy fiú modellek nőként pózolnak, nők pedig fiúként.

 

   

 

   

 

Hova tűntek a férfiak a világról? Ki fog nekünk virágot hozni, és ki enged előre bennünket az ajtón? Akárhonnan is nézem, elég nehezen képzelem el, hogy valamelyik kidekorált példány át tud emelni a küszöbön. A nőket pedig egyre többször látni férfinadrágban, és rendre szívesebben vállalnak férfiszerepeket. Eltűnnek lassan a hagyományos női feladatok és itt már rég nem holmi hózentrógerről van szó, amit szombatra elcsórtunk a fiúktól.

 

   

 

   

 

Hogy mekkora mértékben felelős mindezért a divatipar és mennyire befolyásolták mindezen folyamatokat a női mozgalmak, azt nehéz lenne megállapítani. Mindenesetre jelentősen megváltozott a nemek viselkedése az elmúlt évtizedekben. Egy-két év, s mire észbekapunk, a macsókat múzeumokban mutogatják majd, lányunokáink a férfierőt pedig csak hírből ismerhetik. Gyereknevelés helyett kőkeményen dolgozni fognak valamilyen felsővezetői beosztásban, ahol a hosszú hajú, babaarcú, siheder legény főzi meg a kávét a tárgyalásra, amin kizárólag öltönyös-nyakkendős amazonok ülnek.

 

   

 

   

 

 

 

Nesze neked fene nagy feminizmus, meglett az eredményed. Szép új világ, sose gyere el!

 

 

Szentesi Évi

 

Kapcsolódó cikkek:

Szupermodell! Fiú/lány?  »

Hogy tehetted Barbie baba? »

Plasztiknyulak, angyalok »

Újra tombol a divatmészáros! »

Vigyázz a szádra! »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés