Többet sejtet, mint amennyit mutat

A nőies és szexi pin up stílus Legyen saját stílusod! 2.

A pin up lányok a 40-es és 50-es években az USA-ban jöttek divatba. Először rajzolt lányokat jelentettek meg szexi pózokban, majd ezeket színésznők kezdték megszemélyesíteni és saját stílusukká vált.
Ruháik többet sejtettek, mint amennyit mutattak, szinte sohasem kellett teljesen levetkőzniük, mégis érzéki és szexi volt a kinézetük. A 60-as évek után a Playboynak és a naptáraknak köszönhetően a modellek is pin up lányok lettek. Betty Page, Marilyn Monroe, Anita Ekberg, Ursula Andress, Kim Novak – néhány név a híres pin upok közül.Marilyn Monroe
Bettie Page

Manapság a pin up egy olyan megjelenési stílus, amely szintén kapcsolható a retróhoz, hiszen a régi nagyokra emlékeztetnek az öltözékek, a hajviselet, a smink.


Scarlett Johansson Christina Aguilera

Az új sztárok közül Scarlett Johansson, Christina Aguilera, Gwen Stefani sokat segítettek abban, hogy életben tartsák a pin up stílust. De itt van Kate Perry énekesnő és Dita Von Teesen showgirl, akik a stílus megkérdőjelezhetetlen képviselői. Dita sztriptíztáncosnőként kezdte pályafutását, ekkor alakította ki aprólékos stylingját, amelyet azóta is tökéletesen visel.


  Dita Von Teesen
 

A pin up nőies stílus, ehhez nem férhet kétség. Azt mondják, a kinézetnek 50% érzékiséget és 50% ártatlanságot kell közvetítenie, akkor működik. A nőies kerek vonalakat minden esetben ki kell emelni, a mellet és a feneket kötelező hangsúlyozni. A derekat össze kell húzni, övvel vagy szűk ruhákkal. Sokszor az öltözék fűzőből és szűk szoknyából áll, amely érhet térdig, de lehet rövidebb is. A nadrágoknál leginkább a szűk vonalak és a sortok jellemzők.
A cipő szinte elképzelhetetlen, hogy ne magas sarkú legyen, sőt az elöl nyitott peep toe platformos változatban a leghitelesebb.

Pánt nélküli ruhák vagy puffos ujjak, masnik és szaténszalagok, bőr és strasszok, mind-mind beleférnek a pin up stílusba, azzal a feltétellel, hogy nőies, szűk, érzéki, sejtelmes legyen.
S. Oliver
Mango DiorGucci C&A Mango

A 40-es, 50-es évek tengerészstílusának felidézése a pin up stílus egyik fő irányvonala, csakúgy, mint a pöttyös minta. A színekben főleg a fekete uralkodik, de gyakran piros részletek, élénk árnyalatok is befurakodnak, egyébként semmi sem tilos. Talán a barna és a természet színei kevésbé tűnnek fel a pin up ruhatárában.
Ha úgy döntesz, pin up lány leszel, tisztában kell lenned a következőkkel. Szeretned kell a testedet, mert ha nem vagy elégedett az alakoddal, sohasem lehetsz hiteles ebben a stílusban. Tudd, hogy sokat kell foglalkoznod magaddal, a pin up haj és smink elkészítése bizony időigényes, de nélkülük mit sem ér a megjelenésed, az öltözék itt önmagában kevés. Ha természetes, sportos lány vagy, és a szabadon lobogó hajzuhatagot és a kitaposott Converse tornacipőket kedveled, akkor maximum egy jelmezbálra erőszakold bele magad ebbe a stílusba. Eljön még a te időd is, hiszen a sorozatot folytatjuk...
Kapcsolódó cikkek:

Retro divatparádé és farsangi mulatság (videó) »
Fiona Bennett, a kalapos királynő »
A sztárok nem mondanak bármire igent »
Mutasd magad! »
Legyen saját stílusod! »

Kapcsolódó képgalériák:

Dita Von Teesen
pinup

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés