Tombor Sarolta

Sminkmester

tomborsarolta@t-online.hu

Kezdet: 

"Tizennyolc éve kezdtem kozmetikusként dolgozni, de a gyerekek születése óta - tizenkét éve - a sminkelésből élek. A szakma közelébe úgy kerültem, hogy a kozmetikában megismerkedtem Náray Tamással, a vendégem volt, amikor megkért, sminkeljek neki egy divatbemutatón. Ezzel egyidőben barátkoztam össze Dunai Anitával, a Voilá magazin főszerkesztőjével. Így első megjelenéseimet Nekik köszönhetem."

Iskola, versenyek:

"A mesternőm Kinzly Péterné Bártfay Zsuzsa volt, akinek belvárosi üzletében tanultam meg a kozmetikus szakma titkait és kaptam az egész életemre szóló útravalót. Intelmei ma is a fülemben csengenek, egyik kedvencem: " Amit nem ad meg a Természet, azt megadja a Művészet!" Ehhez mindennap tartom magam. Egyetlen tanuló versenyen indultam, ahol negyedik lettem. A versenysmink nem az én műfajom. Kétszer elnyertem a szakmai díjat, a Fashion Awards Hungary 2005-ben, és az idén is az év sminkesének választottak."

Munkái:

"A munkám több részből áll, mindben megtalálom az örömömet és mindig az a legfontosabb, amit aznap csinálok. A divatfotózást azért szeretem, mert gyönyörű, fiatal modellekkel dolgozhatok, akik olyan szépnek mutatják a sminkjeimet, hogy tapsikolni támad kedvem. Ilyenkor megmutathatom a merészebb oldalamat, készíthetek hétköznapi értelemben akár "hordhatatlan" sminket is, amivel karakteresebb divatirányzatokat lehet bemutatni. Ez a munkám legművészibb része. A divatbemutatókon és a tévés produkciókban a csapatmunkát élvezem. Szeretem a kollégáimat, akikkel összeboronált a sors és hálás vagyok azért, hogy velük dolgozhatok. Nagyon izgalmas az idő szorításában végrehajtani művészi feladatot, ilyenkor fejlesztem a koncentrációs készségemet és gyakorolom az adrenalin termelést. Egyébként ez a legnagyobb buli.  A Lancome National Make-up Artist-jaként minden korosztállyal és arckarakterrel találkozom. Ezeken a sminkbemutatókon alkalmam van megmutatni a vendégeimnek, milyen a szebbik arcuk, amikor bőrápolási és sminktanácsokkal látom el őket."

Tanítványok:

"A tanítás, a fiatal generáció képzése, az egyik szívügyem. Fontosnak tartom, hogy átadjam, amit tanultam, mert tudom, milyen nehéz pályakezdőként új információhoz és inspirációhoz jutni. Eddig magántanulókkal foglalkoztam, de már nem tudnék annyi "kiscsibét" magammal vinni, ahányan jönni szeretnének, ezért egyedül dolgozom és csoportot tanítok."

Mottó:

"Élni és élni hagyni!"

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés