Unexpected Pleasures

Az Unexpected Pleasures az első olyan kiállítás a londoni Design Museumban, ami kizárólag az ékszerekről szól. És nem is akármilyenekről. A legmeghökkentőbb és legérdekesebb darabokat vonultatja fel a december 5-étől március 3-áig tartó tárlat.

Amióta világ a világ, az emberek folyamatosan díszítik magukat valamilyen ékszerrel. Ezek viselésének a jelentősége minden korban más és más. A londoni kiállítás az aktuális ékszerművészet szerepét és fontosságát vizsgálja, illetve mutatja be a nagyközönségnek korunk legrendhagyóbb ékszereivel.

 

   

 

   

 

Minden egyes darab különleges és eltér a hétköznapi, nagyszériás ékszerkínálattól. A látogatók egy-egy ékszer láttán elgondolkoznak azon, hogy ugyan miért vesz fel az ember mondjuk egy rozsdás szegekkel teli gyűrűt vagy egy élethű rákok alkotta karkötőt.

 

   

 

   

 

Az ékszer, úgy mint bármi más, amit magunkra öltünk valamilyen üzenetet hordoz, ami fontos lehet mind a tervezőnek, mind pedig a viselőjének. Ezzel is ki lehet fejezni a véleményünket, a hangulatunkat, az egyéniségünket.

 

   

 

   

 

Ez a tárlat nagyszerűen bemutatja a legkülönbözőbb irányokat, elveket és stílusokat, valamint a tervezők egyéni hozzáállását az ékszer designhoz. Határtalan ötletesség és kreativitás jellemez minden darabot.

 

   

 

   

 

Ha legközelebb ékszert választunk magunknak, érdemes elgondolkozni azon, miért pont az lett a kiválasztott darab, hisz ez sokat elárulhat rólunk.

Macovei Kitti

 

 

Kapcsolódó cikkek:

TOP 5 ékszertrend »

Bizánci kincsek »

Királylányok kincsestára »

A 24 karátos tetoválás »

Cicomázd magad úgy, mint egy sztár! »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés