Vált a Balenciaga

A Balenciaga divatház lassan 100 éves múltra tekint vissza. Cristóbal Balenciaga 1914-ben alapította meg a céget Spanyolországban és egészen 1968-ig az ő keze alatt működött a vállalat. A francia származású Nicolas Ghesquière 1997-ben érkezett a Balenciaga-hoz és fantasztikus kreativitásával felpezsdítette a márka életét. A 15 évnyi együttműködés azonban most véget ér.

A tervező 12 éves korában döntötte el, hogy a divattal szeretne foglalkozni és 14 évesen már a francia agnés b gyakornoka volt, majd Corinne Cobson mellett tanult bele a szakma rejtelmeibe. Ekkor túl nehéznek találta a divatszakmát és visszament befejezni az iskolát. Tanulmányai elvégzése után viszont mégiscsak visszatért a divathoz és Jean-Paul Gaultier asszisztense lett. Később kötött árut tervezett a Pôles márkának, majd kedvezőtlen beosztásokat kapott különböző cégeknél. Ezután került a Balenciaga-hoz az akkor mindössze 25 éves tervező.

     

Az azóta már a Gucci cégcsoport tulajdonában lévő divatház és Ghesquière között az utóbbi években többször akadtak konfliktusok. 2007-ben nem találták elég jövedelmezőnek a céget, ezért már akkor szóba került a tervező eltávozása. Azóta eltelt öt év és úgy tűnik a konfliktusok nem rendeződtek. Tegnap bejelentették, hogy November 30-án befejeződik a közös munka. Ghesquière további terveiről még nem tudunk semmi biztosat, viszont féltetni nem kell, hisz a divatszakmában már bizonyított.


Az utód neve még nem ismeretes, de kíváncsian várjuk hogyan alakul a Balenciaga további sorsa.

Macovei Kitti


Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés