Védekezz okosan a káros napsugarak ellen! – 1. rész

A napbarnított bőrről nem tudunk lemondani, hiába riogatnak minket az egyre erősebb UVA és UVB sugarakkal. Nyáron, amikor lekerül rólunk a több réteg textil, bizony, egyikünk sem szeretne olyan falfehéren mutatkozni, mint aki föld alatt élte le az eddigi életét. Divathóbortok ide vagy oda, a barna bőr fixa ideánk marad, hiszen, ha csak egy árnyalattal sötétebb a bőrünk, máris szexisebbnek, karcsúbbnak, energikusabbnak érezzük magunkat. Senki ne kérdezze tőlem az összefüggést, mert azzal nem szolgálhatok, viszont ezt tapasztalatból írom. A csavar pedig ott van az egészben, hogy pont azért áhítozunk napcsókolt bőrre, mert az egészséges külsőt szimbolizálja számunkra, ám manapság a napozás mégis inkább veszélyt jelent az egészségünkre.

Azt hiszem, nincs szükség arra, hogy felsoroljam az erős napfény és UVA sugárzás káros hatásait, mert mindenhonnan ezt halljuk. Ráadásul, nemcsak azokra jelent veszélyt, akik előszeretettel süttetik magukat a napon, hanem mindazokra, akiket jártukban-keltükben ér a napfény, esetleg a szabadban dolgoznak, sportolnak. Sőt, az ultraibolya sugarak akkor sem pihennek, ha felhős az ég, tehát akkor is gondolnunk kell bőrünk védelmére, amikor épp nem napozunk. Mivel a bőrszövet az első számú védelmi rendszerünk, amely közvetlenül megóv bennünket a külvilág káros hatásaitól, nem árt odafigyelnünk rá, mert az esztétikai elváltozásokon túl – mint a pigmentfoltok kialakulása, bőrhámlás, felhólyagosodás, bőrszárazság, korai bőröregedés -, számos komolyabb problémához vezethet, ha megfelelő védelem nélkül élvezzük a nyarat.
A gyermekek esetében azt is figyelembe kell vennünk, hogy sokkal esendőbbek az UV sugárzással szemben, hiszen bőrük vékonyabb, érzékenyebb, kevésbé ellenálló, mint a felnőtteké. A pigmentképződés csak gyerekkorban alakul ki, ezért a napon való rövidebb idejű tartózkodás alatt is sokkal könnyebben és hamarabb égnek le. Éppen ezért, kiemelten fontos, hogy a számukra legmegfelelőbb készítményekkel védjük a bőrüket, és nem csak vízparton, strandon, hanem minden esetben, amikor a szabadban tartózkodnak.
Dicséretes tény, hogy az elmúlt években egyre többen döntenek az okos napozás mellett, legalábbis a felmérések és statisztikák eredményei azt mutatják, hogy jóval kevesebben bízzák a véletlenre bőrük egészségét, és szép számmal megnövekedett a napvédő krémek használók száma. Ez valóban örömmel tölt el minket, viszont arról is beszélnünk kell, hogy nem mindegy, milyen termékeket emelünk le a polcról, legalábbis nem árt odafigyelnünk arra, hogy valóban kellő hatékonysággal nyújtanak-e védelmet számunkra. Ebben próbálunk most segíteni neked egy újabb cikksorozattal, melyben olyan napozó termékeket gyűjtünk össze, amelyek nemcsak bőröd szépségét, hanem egészségét is előtérbe helyezik.
VICHY

Capital Soleil multipozíciós spray SPF 30:

A Vichy megalkotta az antioxidáns védelmet ásványi anyagokkal az egészséges, napsütötte bőrért. A 20O9-es év egyik nagy újdonsága a Capital Soleil multipozíciós spray SPF 30, mely a Mexoryl XL fényszűrőn kívül antioxidáns ásványokkal is védi a bőrt. Óvja a bőrt a napsugárzás okozta károsodásoktól és a korai bőrörgedéstől.Használata nagyon praktikus, mert a flakont akár fejjel lefele is tarthatjuk, így a nehezen elérhető testrészeinket is könnyedén befújtatjuk vele.Víz és izzadságálló, így még hosszantartóbban tud minket védeni.
Bőrnyugtató és bőrerősítő Vichy termálvizet tartalmaz. Fotostabil. Nem miteszerképző.
Használata biztonságos: hipoallergén, paraben- és illatanyagmentes! Tolerálhatósága bőrgyógyászati ellenőrzés mellett tesztelt.
Javasolt fogyasztói ára: 4299Ft
Capital Soleil napvédő stift SPF 50+ érzékeny területekre és ajkakra:

Praktikus kiszerelésének köszönhetően bármikor, bárhova magunkkal vihetjük: városnézésre, síelésre, strandra stb. Nagyobb felületkre is alkalmazhatjuk, de alkalmazhatjuk olyan területekre is, amelyeket fokozottabban kell védeni: anyajegyekre, sebhelyekre, műtéti hegekre is akár, ahol a pigmentálódás veszélye is fenáll.
Az ajkainknak -melyekről sokszor megfeledkezünk sajnos-  is a legerősebb védelmet biztosíthatjuk.Vízálló!
Érzékeny bőrön és területeken tesztelt. Hipoallegén, tartósítószermentes.
Ajánlott fogyasztói ára: 2299Ft
Napvédő tej, spray és multipozíciós spray gyermekeknek:

A jó idő beálltával a bőr sokkal nagyobb UVA és UVB sugárzásnak van kitéve. A gyerekek többsége a szünetekben, a játszótéren vagy sportolás közben ki van téve a napsugárzásnak, de
sajnos nagyrészüket egyáltalán semmilyen módon nem védik a nap káros hatásai ellen.
A Vichy Capital Soleil egy megújult, még biztonságosabb és még praktikusabb gyereknapozó választékkal lesz jelen a gyógyszertárakban, hogy segítse az anyukákat  a nap elleni védelemben ezekben a napokban és egész nyáron.
A Mexoryl XL  fényszűrőn kívül antioxidáns ásványokkal is védi a  különösen sérülékeny gyermekbőrt.

Összetételét a gyerekek bőrének megfelelően dolgozták ki és tesztelték:
* Víz és izzadságátló.
* Fotostabil
* Paraben -mentes
* Illatanyag-mentes.
*Tolerálhatóságát érzékeny bőrön tesztelték bőrgyógyászati és gyermekorvosi felügyelet mellett.

Ajánlott fogyasztói árak:

Vichy Capital Soleil napvédő tej gyermekeknek SPF 50+                                3999Ft
Vichy Capital Soleil napvéső spray gyermekeknek SPF 50+                            4299Ft
Vichy Capital Soleil multipozíciós napvédő spray gyerekeknek SPF 30            5499Ft
La Roche-Posay

UVA RIADÓ! - A napallergia a sejtkárosodás fő okozója!

Az UVA sugarak képezik a teljes UV sugárzás közel 95 %-át. Felhős időben, reggeltől estig is érik bőrünket, átjutnak még az üvegen is. Míg az UVB sugarak az epidermiszig, az UVA sugarak egészen a bőr mélyebb rétegéig, a dermiszig is eljutnak.

Az UVA sugárzás okozza:

Rövid távon: a napallergiát, mely a nők 28 %-át érinti.*
Hosszú távon: a sejtek károsodását, mely felgyorsítja a napfény okozta öregedést, és akár bőrrák kialakulásához is vezethet.
* Forrás: IPSOS 2007
ANTHELIOS XL - Legmagasabb védelem, UVA ellen megerősítve

A La Roche-Posay úttörője a napvédelem terén 1993 óta. A Laboratoire La Roche-Posay az eredete a nagy technológiai újításoknak, melyek megváltoztatták a fényvédelem-tudományt. Az első laboratórium, mely 1993-ban bevezette a Mexoryl SX, majd 1998-ban a Mexoryl XL szabadalmazott fényszűrőket, melyek az UVB elleni szűrők hatását kiegészítve védenek az UVA sugarak ellen. Optimális és fotostabil védelmet nyújtanak az egész UVB-UVA spektrummal szemben az UV intenzitástól függetlenül.

Az ANTHELIOS ma a bőrgyógyászok által leginkább javasolt napvédő termékcsalád Európában**, annak érdekében, hogy megvédje a bőrt az UV sugárzástól és választ nyújtson a napérzékenységre hajlamos vásárlók igényeire.

**Forrás: Felírások száma, Franciaország, Spanyolország,
Németroszág, Icomed, 2007
A La Roche-Posay idei napozó újdonságai: Anthelios napvédő spray-k

Még praktikusabb és még gazdaságosabb forma. 3 különböző  faktorszámban: SPF 20, 30 és 50+, 200 ml-s kiszerelésben kapható. Könnyen és praktikusan használható.
Az egész család számára ideális megoldás. Kellemes könnyű, friss állag. Illatnyag-mentes, parabenmentes, vízálló. Tolerálhatóságát érzékeny bőrön tesztelték.

Ajánlott fogyasztói árak:

Anthelios XL Napvédő spray SPF 50+: 4 899 Ft
Anthelios Napvédő spray SPF 30: 4 699 Ft
Anthelios Napvédő spray SPF 20: 4 399 Ft
Ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem!

UVA védelem, mely mindennek ellenáll (víz, homok, izzadás)!
Még a gyerekek sem fognak ki rajta.

Az ANTHELIOS gyermek napvédő készítmények ellenálló képességét vízzel, homokkal és izzadással szemben is vizsgálták, hogy a játszó gyermekek számára megfelelő védelmet biztosítsanak.
Kíméletességüket gyermekorvosi és bőrgyógyászati felügyelet
mellett tesztelték.

Anthelios Napvédő tej gyerekeknek SPF 50+: könnyű, krémes állag
Ajánlott fogyasztói ár: 4 399 Ft

Anthelios Napvédő spray gyerekeknek SPF 50: könnyű, friss állag,
praktikus használat
Ajánlott fogyasztói ár: 4 399 Ft

Anthelios Napvédő tej gyerekeknek SPF 30: könnyű, krémes állag
Ajánlott fogyasztói ár: 3 999 Ft


Kapcsolódó cikkek:

A barna bőr és az önbizalom »
A barna bőr és az önbizalom 2. »
Barnuljunk Lindsay módra! »
K.O. a narancsbőr ellen »
KO a narancsbőr ellen! Második rész »
K.O. a narancsbőr ellen! – Harmadik rész »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés