Vigyázat, törékeny!

A divatház 2013-as Miss Lanvin porcelánbaba kollekciója – a szokáshoz híven – kézzel festett, limitált szériás darabokat sorakoztat fel. A design- és divatrajongó gyűjtőket megszólító babák mindegyike Lanvin ruhakölteményeket visel, könnyed mozdulataik pedig a házra jellemző eleganciát sugározzák.

 

 

Az első, hat darabos Miss Lanvin baba kollekciót 2007- ben dobta piacra a francia divatóriás, a Franz porcelánnal együttműködve. Az alapötletet minden bizonnyal a második világháború utáni; Théatre de la Mode éra adta, mikor a francia designerek saját ruhakölteményeikbe bújtatott mannequin babákkal utazták körbe Európát, vagy akár a világot. A legkiválóbb alapanyagokat felhasználva, teljes mértékben kézzel készített apró szobrok megjelenésüktől kezdve magukkal ragadták a gyűjtők és a fashionisták érdeklődését. A tárgyak eszmei értékét nem csupán a limitált széria és a megfestett haute couture ruhák növelik, de mindazon szellemi tartalom is, melyet a Lanvin, mint név hordoz.

 

   

 

Amellett, hogy ízig vérig designer kreációkról van szó, a porcelán mannequin-ek a szó szoros értelmében vett műtárgyként is megállják a helyüket. Az Alber Elbaz rajzai alapján megformált apróságok képesek kilépni a divat kizárólagos köréből, hogy meghódítsák a műtárgypiac egy szegmensét.

 

 

   

 

Alber Elbaz porcelánhölgyeinek aktuális kollekciója a tavaszhoz méltóan derűs mozdulatokat, elbűvölő Lanvin ruhákat és sugárzó stílusérzéket közvetít. A szobrok nem csupán esztétikusan festett babákat testesítenek meg, de visszaadják a divatházra jellemző könnyed eleganciát is.

 

   

 

   

 

Ha választani kellene...a mi kedvencünk a zöld-fekete kreációba bújtatott apró mannequin!

Szabó Lili 

 

Kapcsolódó cikkek:

Vibráló ünnepek »

Les Enfants Terribles – Színházzá változott a Lanvin kirakata »

Nemcsak finom, de divatos is!  »

Martin Margiela for H&M  »

Jógyerekek képeskönyve »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés