Világhódító darabok

Bizonyára többen emlékeztek arra a karkötőre, amelynek mintázatát a New York-i metróvonal adta. Nem csak Tiffany Burnette merítette ötletét a térképekből, más divatházakat, designereket szintén megihletett.

Legyen szó ruháról, cipőről, táskáról egyaránt készült térképmintázatos darab belőle.


Ruhák terén a sportos márkáktól egészen az elegánsig jelentek meg a kifutókon ezek a nem hétköznapi darabok. Az Adidas által megalkotott pulcsi igazán tetszetősre sikeredett, hordhatónak és kényelmesnek tűnik.


Az elegánsabb darabokat kedvelőknek Massimo Vignelli New York-i metróvonal mintázatú selyem ruháját ajánlom. Hordható, csinos darabról van szó, szerintem sokan bemernének vállalni egy ilyen ruhát. Ti mit gondoltok róla?
Az újrahasznosítás gondolata egyaránt szerepet kapott a térképek ihlette ruhák és kiegészítők terén.  A táskákra jellemző elsősorban ez a környezetbarát eljárás. A képen is láthatjátok a különbséget a két táska között, az első papírtérkép felhasználásával készült, míg a másik egy térképlenyomatos bőrtáska.Nem csak a nőket célozták meg a „világhódító” ruhák. Világtérképes kabátok, valamint cipők állnak a férfiak rendelkezésére.Hogy sikeresek lesznek-e ezek a darabok nehéz megmondani. Igazán látványos daraboknak tartom őket ahhoz, hogyha hordani nem is, de megismerni mindenképpen megérje a létezésüket.

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés