Vörös szőnyeg - fekete leves!

Az idei Golden Globe díjkiosztón megjelenő pompás ruhaköltemények gondosan összeállított listája után most egy másik, feketelistára tereljük a figyelmet. Az előnytelen választások magukért beszélnek, de az ítélethez azért mi is hozzájárulunk a magunk vádiratával.

Vigyázó szemetek az angyalok városára vessétek! Higgyétek el, megéri, mert a vörös szőnyeg hírességeinek döntései tanulságosak lehetnek mindannyiunk számára. Nem, nem valószínű, hogy valaha is aranyszobrocskák izgatott várományosaiként kapunk majd meghívást a nagy horderejű eseményre, az viszont biztos, hogy mindannyiunk életében vannak jeles napok, hétköznapok sokaságából kiemelkedő ünnepek, vagy emlékezetesnek ígérkező partyk, amikor igenis fontos, hogy melyik oldalunkat mutatjuk szűkebb-tágabb környezetüknek.

 

   

 

A 2013-as Golden Globe-on voltak, akiknek mindez mégsem volt annyira fontos. Vagy csak nem volt idejük előzetes ruhapróbára? Utóbbi és egy őszinte kritika sokat segíthetett volna Ariel Winteren, a „Modern Family” tinisztárján. A lányka ugyan még csak tizennégy éves, de úgy tűnik, Hollywood megfertőzte őt is, és valahogy máris azt érzi, fiatalítania kellene magát. Ez sikerült is neki, mert a neonvirágocskás ruhában a legnagyobb jóindulattal is csak a nagycsoportosok korosztályához sorolhatnánk. Kolléganője, Lena Dunham ellentétes kimenetelű stratégiát követett, mikor ezt a mélybarnás-bordós-lilás ruhát magára vette. Az öltözék idegenségét és az ebből következő szituáció kényelmetlenségét valószínűleg maga is érezhette. Erről árulkodik szégyenlős, görnyedt testtartása is.

 

   

 

Nene Leakes, a „The Real Houswifes of Atlanta” sztárja eredeti ötlettel próbált előrukkolni, ing-szoknya kombinációjára épülő fegyvere azonban fordítva sült el. A túlméretezett, hatalmas szoknya alatt mintha rejtegetni akarna valamit. Vagy valakit? Mert oda még befért volna az, aki elhibázott választása miatt szégyenében esetleg elbujdokolt volna. Alyssa Milano alkalmas is lett volna erre, mert ez a bizonyos narancsszínű ruha rettentő mód slampossá teszi őt.

 

   

 

Listánk következő áldozata Helena Bonham Carter. Nem is tudom miért, de valahogy most nincs kedvem kivégezni a nőt. Megszoktuk már, hogy évről-évre ő a legrosszabbul öltözött sztár, aki rendszeresen boszorkánynak vagy dark királylánynak öltözik és neves eseményeken fekete lakk, koporsó alakú meg csókos száj formájú retikülökkel közlekedik, de ezt a csélcsap, borzos hajú, trampli kinézetű nőszemélyt mégiscsak bírom. Eredeti személyiség, egy őrült nő, tehetséges színész és nem utolsó sorban egy bomlott elme, Tim Burton felesége. Ez már önmagában is teljesítmény, úgy hiszem. Julia Bowenről meg csak annyit, hogy úgy fest, mint aki nekiment egy drapériának, az meg szimplán rátapadt. Ajjaj! Több szabást, több ízlést ide!

 

   

 

Kelly Osbourne-nal sem véletlenül foglalkozunk. Az utóbbi időben ugyan nagyot fejlődött stílusérzéke, de úgy tűnik, ez még mindig nem elég. A halvány mentaszín ruhájának sarkalatos pontja az aljzat. Mintha még befejezetlen lenne, mintha ez még csak egy próbababára akasztott példány lenne.

Lucy Liu virágba borult öltözete akár még jó is lehetne, de a szerteágazó alj olyan szinten összenyomja a törékeny színésznőt, hogy szinte ki se látszik a rózsabokrok közül.

 

   

 

Nicole Richie megjelenése ugyancsak hagy némi kívánni valót maga után. A kék szín dicséretes választás lett volna, ha nem éppen a bilikék árnyalatról lenne szó. A ruha dús hímzése ezt a giccsfaktort csak még inkább erősíti. Nem beszélve a nem éppen visszafogott kék szemfestékről, ami leginkább a sminkelésben kísérletező tinilányok szemhéján lenne csak megbocsátható. Vagy inkább azokén se. Sajnos annak ellenére, hogy testileg minden adottsága meglenne egy káprázatos ruha viselésére, ezúttal ennek lehetőségét elszalasztotta. Ugyanez a helyzet Sienna Millerrel is, akinek hervatag virágai az eseményhez nem illő hippihangulatot árasztanak.

Reméljük, listánk nem csupán üres és gúnyos megjegyzések gyűjteményeként hatott, hanem ruhaválasztás terén Titeket is megfontoltabbá tett. Elvégre mindenkinek van egy gondviselő stylistja: saját maga. Önképzésre fel!

 

 
Valaska Rita
 
Kapcsolódó cikkek:

Aranyoskák »

Tévedni sztár dolog »

Mérlegen a sztárvalóság »

2012 legszebb ruhái  »

Íme a Golden Globe dívái »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés