YSL árverés

Rekordáron kelt el Yves Saint Laurent gyűjteménye

Tegnap Párizsban a Grand Palais-ban, a Christie’s árverésén összesen 373,9 millió eurót fizettek azokért a műalkotásokért, amelyeket Yves Saint Laurent és társa, Pierre Bergé gyűjtöttek össze négy évtized alatt. Rekordár született, több mint amit valaha magángyűjteményért fizettek.

A bevétel az Yves Saint Laurent Alapítvány javára folyt be, amely az AIDS elleni küzdelemre fordítja a bevétel nagy részét.

Pierre Bergének mindenki azt tanácsolta, hogy az árveréssel várjon egy kedvezőbb pillanatra, de ő nem hallgatott rájuk, és az eredmények őt igazolják. Krízis ide vagy oda, a milliomosok a világ minden tájáról vásároltak a gyűjteményből. Sokan névtelenek maradtak, Kínából, Európából, sokan közvetítőket használtak, mint François Pinault is, vagy a Hyatt szállodalánc tulajdonosa, Penny Pritzker, de – állítólag – Roman Abramovichot is látták a Grand Palais-ban a napokban.

 Egy Matisse-kép 1911-ből, a Les Coucous tapis bleu et rose kelt el a legmagasabb áron, 35,9 millió euróért.

 

Ezt követte Constantin Brancusi műve, a Portrait of Madame L.R., amelyért fizettek a névtelenségbe burkolózott vásárlók.

 

A harmadik legmagasabb áron, Eileen Gray fotelét vitték el, a Dragonst, amely a tervező kedvence volt, s amelyért a várt ár tízszeresét, 29,1 milliót fizettek.

Kapcsolódó cikkek:

Yves Saint Laurent festményei árverésre kerülnek »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés