Zséda titka a tökéletes arcbőr

A 125 éves AVON nagykövetével, Zsédával beszélgettünk a szépségápolásról és arról, milyen is az AVON társadalmi ügyei mellé állni.

Divat.hu: Hogyan kerültél kapcsolatba az AVON céggel?

Zséda: Hat évvel ezelőtt kerestek meg, hogy legyek az AVON Magyarország arca, szerintem akkor még egyikünk sem gondolta, hogy ez hat évig fog tartani, hogy ilyen sokáig fogunk együttműködni.
Én azért vállaltam el annak idején, mert azontúl, hogy akkor konkrétan egy parfüm arcának kértek fel, de mivel tudtam, hogy az AVON társadalmi szerepvállalása mindig nagyon erős volt, úgy éreztem, ha valaki mellett leteszem a voksom és az arcom adom, akkor mindenképpen tudjak segíteni az embereknek. Ez egy nagyon jó együttműködés volt már akkor is és úgy gondoljuk, hogy évről évre kölcsönösen jó. 

Divat.hu: Mi az a plusz, amit hozzá tudsz adni?

Zséda: Fotósorozatokat készítünk, és a mellrák, illetve a családon belüli erőszak elleni küzdelemben szerintem egy ismert ember arca mindenképpen fontos, hogy ott legyen, mert ezzel még jobban felhívja a figyelmet az adott problémára. Olyan emberek is talán felfigyelnek, akik ha egy szakembert hallgatnak a tévében, akkor legyintenek, hogy úgysem oldódna meg az ő problémájuk, viszont ha engem szeret, ismer, vagy én segítek abban, hogy elhiszi, hogy nem ő tehet erről, akkor már segítettem. Bárkivel megtörténhet ez és választhatja a nem megfelelő embert maga mellé. Talán így egymással is sokkal jobban megosztják a problémáikat.
A mellrák-programmal úgy érzem, hogy nagyon-nagy eredményeket értünk el, mert úgy érzem, hogy ezt már nem tabuként kezelik, hanem a nők egymással megosztják a tapasztalataikat, sőt! Számon kérik egymáson, hogy voltak-e már szűrővizsgálaton, ezt is mindig nagyon fontosnak tartom.

 

Divat.hu: Amikor kinn vagy egy eseményen, hogyan szembesülsz azzal, hogy tudsz segíteni az embereken?

Zséda: Van úgy, hogy eljönnek és elmondják, vagy esetleg megírják. Úgy érzem, az én szerepem ebben az, hogy minél több helyen teret adjak ezeknek a törekvéseknek. Az önbecsülésüket próbálom erősíteni. Általában a történetüket osztják meg velem, tökéletesen tudják, hogy mit kellene tenni, csak megerősítésre várnak.

Divat.hu: Nagyon üde az arcbőröd és kisimult. Mit teszel azért, hogy így nézz ki? Mik a praktikáid?

Zséda: Tisztítom, ápolom, puhítom a bőrömet.  Nekem nagyon fontos a makulátlan arcbőr. A japán embereknek van egy mondásuk, miszerint a tökéletes bőr a szépség titka. Én is így érzek, nagyon figyelem az arcom, ha bőrproblémám van, akkor tudom, hogy mi az oka. Évek óta foglalkozom ezzel, ha valami probléma van az arcbőrömmel, kikutatom az okát és megpróbálok aszerint változtatni az étkezésemen, az életritmusomon. 

 

Divat.hu: Sminkben mit szeretsz?

Zséda: Van egy jolly joker sminkem, amit próbálok az adott trend szerint változtatni. Nagyon fontos a jó alapozó, a tusvonalat pedig variálom, ebből kísérletezem ki a sminkem.

Divat.hu: Öltözködésben most mit kedvelsz?

Zséda: Mindig az utcán figyelem ki a trendeket, de az internetet is sokszor böngészem, nagyon fontos, hogy mindig képben legyek az aktuális újdonságokról. Nagyon szeretek éjszaka nézelődni a neten, sokat rendelek online oldalakról, ez a hobbim. Április-májusban kezdetét veszi a szokásos Zséda turné, amihez új ruha dukál.

Divat.hu: Már megtaláltad ezt a darabot?

Zséda: Igen, ezt is internetről rendeltem. Egy aszimmetrikus ruhát viselek majd a koncerten, de szerintem nem is csak a ruha számít, hanem tetőtől talpig az egész. Marilyn Monroe mondta, hogy az a jó, ha a megjegyzés így szól: "Mennyire káprázatosan nézel ki!" és nem egy konkrét ruhadarabot emel ki. Én erre törekszem.

Fotó:Földházi Árpád

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés