Zsidró Tamás, mesterfodrász

www.zsidro.net

Kezdet:
"Fodrász családban nőttem fel. Már kisgyermek koromban belecsöppentem ebbe az érdekes, nyüzsgő életformába. Rengeteget köszönhetek a nagynénémnek és nagybátyámnak, akik rávezettek erre az izgalmas pályára."

Iskola, versenyek:
"Perina Péternél kezdtem a tanulást, aki akkor a legkreatívabb fodrász volt Magyarországon. Első versenyemre ő készített fel. A versenyfodrászat jó tapasztalatszerzés volt, de az én egyéniségemhez nem illett, túl kötöttnek éreztem, és nem tudtam szárnyalni.
Pár évre rá viszont kiírtak egy alternatív fodrászversenyt, melyet meg is nyertem. A fodrászversenynek ez a formája volt az, ahol magam előtt is vizsgáztam. Ekkor találkoztam először Király Tamás avantgard divattervezővel, akinek kicsit másképp állt a világ. Ezután felborult nálam is. Megéreztem, hogy nemcsak egy szemszögből lehet nézni a frizurákat. Ebben az időben készítettem a VÍZESÉS, FÜSTÖLŐ, IKER hajkompozíciókat, amellyel felkeltettem a divat és a filmipar érdeklődését.


Ezután Norman Gábor rendezésében készítettünk Budapesten és Bécsben bemutatót. Izgalmas és különleges világba csöppentünk, ahol a külföldi divattervezők kíváncsian figyelték a vasfüggönyön túlról jövő irányzatot. Ezután elindult a szekér. Reggel fotózás az ART-FOTÓ-ban az Elite magazinnak, majd egy esti bemutatóhoz 25 modellnek készítettünk habcsók frizurákat, közben reklámfilm hajnalig... Kozma Péter és Kapitány Iván forradalmasította hazánkban a reklámipart, gyönyörű modellek csodálatosan fotózva, ettől kezdve igazán lehetett divatfrizurákat készíteni.
1994-ben a Wella Hungária top 10 tagjai közé választottak. Ez felér egy szakmai Oscar-díjjal. Hajas, Szabó, Lestyán, Vasil, Gellei a legnagyobb nevek a szakmában, akik segítettek és a mai napig meghatározó személyek az életemben. Showműsorokban, a legnagyobb sztárokkal dolgozhattam együtt – Ernyei Béla, Frei Tamás, Natalie Oreiro –, Frei Tamással a mai napig tart az együttműködésünk.
Miss World, Look of the Year, játékfilmek (Eszenyi Enikővel – Sztracsatella, Csajok) ezeknek mind részesei lehettünk. 1993-ben indultunk a Bajcsyból, az állomások között szerepelt Puskin út, West End. Ma jelen vagyunk az Andrássy úton, Budán, a Kempinszky Hotelben, megnyitottuk első vidéki üzletünket Győrben.
2002-ben termékmárkát váltottunk és L’Oreal Professional-lel kötöttünk szerződést. Azóta a L’Oreal nagykövete lettem."

Álommunka:
"Mindig álommunka volt számomra a Megasztár, ami most szerencsére teljesült. Szeretnék azonban egyszer a L’Oreal világkollekciójában részt venni."

Kapcsolódó képgalériák:

Zsidró I.
Zsidró II.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés