Lacroix, a jelmeztervező

A francia mestert, Christian Lacroix-t legtöbben a kifutókon bemutatott hóbortos kreációiról ismerik. A divat mellett Lacroix másik nagy szerelme a jelmeztervezés – tehetségéről pedig a napokban nyílt szingapúri „Christian Lacroix The Costumier” kiállítás is tanúskodik.
„Imádom, amikor táncosoknak, színházaknak tervezek – olvasható a kiállítás egyik plakátján. – Szeretem az extravagáns dolgokat. Ezek egyike a tütü. Őrült egy találmány, egyszerre mágikus és szürreális. Egyetlen tervező, egyetlen topdivattervező se lesz soha képes felvenni a versenyt egy ilyen ruhadarabbal.”
A kiállításon 80 látványos jelmezt és 60 illusztrációt tekinthetnek meg az érdeklődők a tervező magánkollekciójából és a francia Centre National du Costume de Scène gyűjteményéből. Delphine Pinasa, a CNCS igazgatóhelyettese szerint a bemutatónak köszönhetően a közönség új oldaláról fogja megismerni a tervezőt.
„Christian Lacroix gyakran mondogatja, hogy ha nem lenne olyan sikeres divattervezőként, akkor főállású jelmez- és díszlettervező lenne – mondta Pinasa a Reutersnek. – Gyerekkorában az édesanyja gyakran vitte színházba, operába, balettelőadásokra, és miután hazaértek újratervezte a színpadon látott jelmezeket.”A kiállítást június 7-ig a National Museum of Singapore-ban lehet megtekinteni. Ezután Brazíliában, majd Moszkvában kerül bemutatásra.

Kapcsolódó cikkek:

Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 1.rész »
Christian Lacroix »
Sonia Rykiel 40. évfordulója »
Márkák féláron »
Miért nincs a Filmszemlén jelmeztervezői díj? »
A hercegnő Oscar-díjas jelmezei »
A Benjamin Button különös életének jelmezei »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés