Új nevek a divatban

2009 tavasz nyár

Itthon még nem cseng ismerősen a nevük, de már a legjobbak között mutatták be tavaszi nyári kollekcióikat a londoni divathéten.

Frissek és modernek, ők az új márkák a divatvilágban, amelyek talán ugyanolyan híresek lesznek, mint elődeik.

Erdem

Erdem Moralioglu a romantika jegyében mutatta be nyári kollekcióját. Csipkék, selymek és szaténok a fő alapanyagok, díszítőelemként pedig fodrokat, virágmntákat használ. Szépek a világoskék árnyalatai, főleg narancssárgával kombinálva. Csipkekreációi rendkívül nőiesek, érzékiek és finomak. A ruhák régies hangulatuk ellenére a legmessebbmenőkig modern üzenetet hordoznak.

Roksanda Ilincic

Valóban meglepő és avantgard kollekció, amely a hordhatóságtól talán messze van, de stílusérzéke és formái figyelemre méltók. Átlátszó organza ruháiit fodrokkal és virágokkal díszíti, fő árnyalatai a pasztellek, megvadítva egy egy fekete vagy más sötét részlettel.Eley Kishimoto

Mark Eley és Wakako Kishimoto bemuatóján a romantikus, kislányos stílus dominált. Színes ruhácskák, puffos ujjakkal, babagallérokkal, nagyon helyes harisnyák és minták, modern és naiv részletek.


House of Holland

Ezt a nevet már jobban ismerjük, főleg Agyness Deyn miatt, akinek a tervező, Henri Hollandaz egyik legjobb barátja. Színtelennek és visszafogottnak nem nevezhető ez a kollekció, az biztos. Akik azonban szeretik ezt a stílust, azok boldogan válogathatnak a fekete fehér pöttyös, virágos, fodros darabok között. A fiúk számára is mindig “eredeti” ötletekkel rukkol elő a márka, amelyeket gyanítom, hogy így egy az egyben talán keveset fogunk látni az utcákon. De nézzük farmernadrágjait, amelyek nem rosszak, ugye?


Basso and Brook

Bruno Basso és Christopher Brook Japánból merített ihletet. Tipikus és többféle japán mintákat, színeket és formákat vegyítettek össze, akár egy ruhán belül is. Izgalmas kollekció, amely nem hasonlítható semmihez, s már ez nagy előny mostanában a divatban.Kapcsolódó cikkek:

Proenza Schouler »
Az irányzatok születése »

Kapcsolódó képgalériák:

Erdem
Roksanda
Eley
House
Basso

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés